Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 79-72

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 79-72

Ντίνος Μήτογλου Παναθηναϊκός

Αγχώθηκε, αλλά έκλεισε θέση για τα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός

Η ΑΕΚ προσπάθησε να βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό, αλλά το τριφύλλι είχε καθαρό μυαλό και λύσεις και στο φινάλε έφτασε στη νίκη (79-72), παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μετά από ένα νευρικό 2λεπτο στο ξεκίνημα και άστοχες προσπάθειες από τις δύο ομάδες, αλλά και την πρώτη άστοχη βολή του Κέντρικ Ναν από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός πέρασε την μπάλα κοντά στο  καλάθι σε Λεσόρ και Μήτογλου (8-4), αλλά η ΑΕΚ με τον Κουζμίνσκας να επιστρέφει στη δράση και να βοηθάει και στα επιθετικά ριμπάουντ και στο σκοράρισμα, έφερε τις δύο ομάδες στα ίσα (10-10) με τη συμπλήρωση 5 λεπτών αγώνα. Η είσοδος του Βιλντόζα αντί του Ναν και η αποτελεσματικότητα του Μήτογλου έφεραν το Τριφύλλι στο +6 (18-12), αλλά ο Ραντλ πήρε την… μπακέτα από τον Κουζμίνσκας και κράτησε την ΑΕΚ κοντά στο σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου (20-15).

Μια καθυστέρηση στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου λόγω προβλήματος στον ηλεκτρονικό πίνακα, «πάγωσε» τους παίκτες των δύο ομάδων, με την ΑΕΚ να βρίσκει πρώτη τον δρόμο προς το καλάθι μετά από 2,5 λεπτά. Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε πάνω από 3 λεπτά με τη σειρά του για να βρει σκορ, με τον Σλούκα να το κάνει στην επανεμφάνισή του, αλλά η Ένωση με επιμέρους 8-2 προσπέρασε (22-23) μετά από το αρχικό 1-2. Ο Αταμάν επανέφερε το βασικό του rotation και το 32-30 στο 18′ έγινε 39-30 στο τέλος του ημιχρόνου, με τον Μήτογλου να προσθέτει 5 πόντους και να φτάνει τους 17 στο πρώτο μέρος.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου ο Παναθηναϊκός πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά με τον Γκραντ και ουσιαστικά δεν την έχασε ποτέ σε αυτό το δεκάλεπτο. Με τον Λεσόρ να τελειώνει προσπάθειες και παρά τα γρήγορα 4 φάουλ του -έκπληκτου- Μήτογλου και τον Γκριγκόνις να δίνει λύσεις, το Τριφύλλι έφτασε μέχρι και το +16 (59-43). Κάπου εκεί όλοι πίστεψαν ότι ο αγώνας είχε τελειώσει. Ο Αταμάν έβαλε το second unit για να ξεκουράσει τους βασικούς, αλλά η ΑΕΚ δεν τα παράτησε. Αρχικά μείωσε σε 59-48 στο τέλος της τρίτης περιόδου και φτάνοντας το συνολικό της σερί στο 12-0 στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου έκανα ξανά ντέρμπι τον προημιτελικό (59-55).

Η επαναφορά των βασικών από τον Αταμάν έφεραν ένα 5-0 με τρίποντο του Μήτογλου και καλάθι του Γκραντ, αλλά η ΑΕΚ δεν έλεγε να τα παρατήσει. Με τον Λεσόρ να μπαίνει ξανά στην εξίσωση και την ομάδα του Ζούρου να μην έχει τα κορμιά για να ανταπεξέλθει, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε διαφορά ασφαλείας και παρότι η ΑΕΚ δεν έχασε την επαφή με το σκορ δεν κατάφερε να τον απειλήσει τόσο ώστε να του στερήσει τη νίκη και την πρόκριση στον ημιτελικό του Σαββάτου (17/2, 18:00).

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 39-30, 59-48, 79-72

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • Μονακό - Φενέρμπαχτσε

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

    Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…
  • Νέιτ Σεστίνα

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

    Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…