Κεντρική Διεθνή Ομπράντοβιτς: «Φώναξα στον Πάντερ να κάνει φάουλ στην τελευταία άμυνα»

Ομπράντοβιτς: «Φώναξα στον Πάντερ να κάνει φάουλ στην τελευταία άμυνα»

Άλεν Σμάιλαγκιτς

Αρκετά απογοητευμένος για την πορεία της ομάδας του είναι ο Ζέλικο Ομπράτοβιτς.

Την 5η διαδοχική ήττα της σε EuroLeague και ABA League υπέστη η Παρτιζάν το βράδυ της Πέμπτης (8/2), αφού η Μπάγερν Μονάχου έφυγε νικηφόρα από την κατάμεστη Stark Arena με 79-78.

Απογοητευμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τον τρόπο που εξελίχθηκε το παιχνίδι. Ο πολύπειρος τεχνικός αποκάλυψε ακόμα ότι ζήτησε από τον Κέβιν Πάντερ να κάνει φάουλ στην τελευταία άμυνα, για να μην επιτρέψει στους Βαυαρούς να βρουν σουτ τριών πόντων, ωστόσο η εντολή του δεν ολοκήρώθηκε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

«Όπως και στο ματς με την Μπολόνια είχαμε τα πάντα στα χέρια μας και τελικά χάσαμε. Συγχαίρω την Μπάγερν γιατί ήταν πιο έξυπνη και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της να κερδίσει το παιχνίδι. Χάσαμε το παιχνίδι εξαιτίας των λαθών μας, όπως και στην Μπολόνια. Είναι απίθανο να χάσεις ένα παιχνίδι έτσι, να πέσεις έτσι. Αν οι παίκτες είχαν άγχος δεν θα μπορούσε να προηγούμαστε σε όλο το παιχνίδι.

Πώς ξέρετε ότι δεν ζήτησα φάουλ; Δείτε το video. Φώναξα στον Κέβιν και του είπα: ‘φάουλ, φάουλ, φάουλ’. Τι μπορώ να κάνω; Δεν το κάναμε. Χάσαμε με παρόμοιο τρόπο όπως στην Μπολόνια. Ας είναι πάνω μου αυτή η ήττα, δεν θέλω να κατηγορήσω τους παίκτες μου. Για κάποιους, αυτή η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τον κόσμο μας δεν είναι αρκετή. Πάντα θα αναλαμβάνω την ευθύνη.

Όταν χάνεις πέντε παιχνίδια στη σειρά, περνάς σίγουρα κρίση, δεν υπάρχει δίλημμα επ’αυτού. Υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέμαι, και τώρα τι; Το θα έπρεπε να κάνω; Τι παραπάνω μπορώ να κάνω για να ανυψώσω το ηθικό των παικτών μου; Δουλέψαμε, μιλήσαμε, το επαναλάβαμε, δουλέψαμε για ώρες. Όλα καταλήγουν στη δική μου δουλειά εντέλει.

Είναι προφανές ότι κάποια πράγματα δεν πάνε καλά και θα σκεφτώ σοβαρά, αφού αυτά που κάνω προφανώς δεν είναι αρκετά. Πάντα λέω ότι μια μπάλα στα πρώτα λεπτά, έχει την ίδια αξία με μια μπάλα στο τελευταίο λεπτό. Το σουτ του Κέβιν ήταν καλό. Φτιάξαμε μια καλή κατοχή για τόσο μικρό χρόνο. Αυτή είναι η έκτη φορά που χάνουμε με τον ίδιο τρόπο. Το αναλύσαμε; Μιλήσαμε; Δουλέψαμε; Ναι. Ας δούμε τώρα τι πρέπει να κάνουμε για να είναι αρκετό”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ομπράντοβιτς.

Από τη στιγμή που τόσοι άνθρωποι ενδιαφέρονται για ένα συγκεκριμένο θέμα σήμερα και από τη σιτγμή που δεν έχω απαντήσει σε κανέναν συγκεκριμένα, επιβεβαιώνω ότι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, οι παίκτες και όλοι οι εργαζόμενοι του κλαμπ έχουν την υποστήριξή μου».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Αταμάν: «Θα πανηγυρίσω μόνο αν πάμε στο Final Four»

Στη σημασία της Μίκης στάθηκε ο Έργκιν Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μακάμπι Τελ Α…