Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Γκαρμπαχόσα: «Υπάρχει δυνατή σύνδεση με τον Ρούμπιο»

Γκαρμπαχόσα: «Υπάρχει δυνατή σύνδεση με τον Ρούμπιο»

licensed jpg

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα αποκάλυψε μία πρόσφατη συγκινητική ιστορία του, μαζί με τον Ρίκι Ρούμπιο.

O Ρίκι Ρούμπιο αντιμετώπισε θέματα ψυχικής υγείας γνωστοποιώντας τα πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο και εξηγώντας πως αυτός ήταν ο λόγος που είχε αποφασίσει να μην ενισχύσει την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2019 εθνική Ισπανίας. Ο Ισπανός διεθνής γκαρντ εν συνεχεία ανακοίνωσε πως έβαλε τελεία στην καριέρα του στο ΝΒΑ αποχαιρετώντας τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Πλέον, επέστρεψε στην πατρίδα του Ισπανία και ζήτησε από την Μπαρτσελόνα να συμμετέχει στις προπονήσεις για να δει πως αισθάνεται μετά από όσα βίωσε, κάτι που σίγουρα θα τον βοηθήσει και ψυχολογικά.

Όπως αποκάλυψε ο  πρόεδρος της FIBA Europe και βετεράνος παίκτης, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, οι δύο τους είχαν μία πολύ συγκινητική συζήτηση λίγες ώρες πριν αποκαλύψει δημόσια την απόφασή του ο Ρούμπιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο  Γκαρμπαχόσα:

«Υπάρχει μία βαθιά σύνδεση με τον Ρίκι και ήταν πολύ δύσκολο αυτό που έζησε το περασμένο καλοκαίρι. Γνωριζόμαστε από το 2008 και εκτός από συμπαίκτες, είμαστε και στενοί φίλοι και με τον ίδιο και με την οικογένειά του. Όταν με πήρε ο κόουτς Σκαριόλο και μου είπε ότι έχουμε πρόβλημα με τον Ρίκι, έτρεξα να τον βρω. Του μίλησα, γιατί ήταν σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Έθεσα πόρους της ομοσπονδίας στη διάθεσή του γιατί είχα βιώσει κι εγώ ως παίκτης κάτι παρόμοιο.

Όταν έμαθα ότι θέλει να επιστρέψει στην εθνική, χάρηκα πολύ που μου το είπε μία μέρα πριν το ανακοινώσει δημόσια. Κλάψαμε μαζί και μοιραστήκαμε μία αξέχαστη στιγμή. Το να θέλει να γυρίσει στην Εθνική, ως πρώην αρχηγός της, είναι καταπληκτικό! Δεν μπορώ να σας πω πόσο χαρούμενος είμαι που θα είναι στην ομάδα και πόσο περήφανος αισθάνομαι για εκείνον».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μέχρι το 2026 στην Παρτίζαν ο Ομπράντοβιτς

Στην Παρτιζάν μέχρι το 2026 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Κάτοικος» Βελιγραδίου γι’ άλλα δ…