Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Τσεχία 72- 64 (vid)

Ελλάδα – Τσεχία 72- 64 (vid)

ΕΛΛΑΔΑ - ΤΣΕΧΙΑ

Με το δεξί το ντεμπούτο του Σπανούλη με την Εθνική Ελλάδας.

Ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε τη δική του ιστορία στον πάγκο της Εθνικής… Η Ελλάδα έχοντας για «όπλο» την άμυνα και ηγέτη τον Ντίνο Μήτογλου  (20 πόντους), επικράτησε της Τσεχίας με 72-64.

Αρκετά αγχωμένη μπήκε στην αναμέτρηση η Ελλάδα, δίνοντας το δικαίωμα στην Τσεχία να πάρει το προβάδισμα (0-5). Ο Βασίλης Σπανούλης πριν περάσει η 1η περίοδος έβαλε τον Αντετοκούνμπο στο “5” αντί του Παπαγιάννη. Το δεκάλεπτο κυλούσε πόντο – πόντο, η αντίπαλη ομάδα ήταν πιο «δεμένη» σαν σύνολο, αλλά η άμυνα της Εθνικής δεν της επέτρεψε να ξεφύγει πολύ (12-15 10′).

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ξέσπασε στην 2η περίοδο… Το οποίο περιείχε τρομέρες φάσεις και καρφώματα… «Φωτιά» είχε πάρει ο Ντίνος Μήτογλου (14 πόντους και 6 ριμπάουντ) ο οποίος «οδηγούσε» την Εθνική, μαζί με τον Παπανικολάου (9 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ) πρόσφεραν τους 20 από τους 29 πόντους της Εθνικής. Η Ελλάδα έφυγε για τα αποδυτήρια με την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν και το προβάδισμα (32-31).

Η Εθνική έχει το κίνητρο…

Με φόρα μπήκε στο Β΄ μέρος η Τσεχία, παίρνοντας το προβάδισμα (35-40). Η ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα που υπήρχε στο ΣΕΦ, έδωσε το κίνητρο στην Εθνική και στον Παπαγιάννη αρχικά να μειώσει και έπειτα να πάρει το προβάδισμα με +1 (43-42). Με το θεαματικό κάρφωμα του Αντετοκούνμπο, οι γηπεδούχοι διαμόρφωσαν το +5 (53-48).

Τελική ευθεία… Οι Έλληνες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, έπαιζαν με ενέργεια και παρέμειναν σοβαροί στην άμυνα, κρατώντας το παιχνίδι στα χέρια τους (69-56).  Οι Τσέχοι προσπάθησαν να ανακάμψουν αλλά ο χρόνος δεν τους έδωσε το περιθώριο… Η Ελλάδα έφτασε μέχρι την πηγή και με την βοήθεια του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της «ήπιε το νερό» που χρειαζόταν τόσο καρό… Νίκησε την Τσεχία με 72-64 και έκανε το πρώτο βήμα στα παράθυρα των προκριματικών του Eurobasket 2025.

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 32-31,53,48,72-64.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…