Κεντρική Διεθνή Basketball Champions League BCL: Να σπάσει το ρόδι η ΑΕΚ – Για τη δεύτερη νίκη ο Προμηθέας

BCL: Να σπάσει το ρόδι η ΑΕΚ – Για τη δεύτερη νίκη ο Προμηθέας

Τσέισον Ραντλ ΑΕΚ

Η ΑΕΚ υποδέχεται τη Μούρθια και ο Προμηθέας δοκιμάζεται στην Ουγγαρία για το BCL.

Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ έμελλε να είναι απέναντι στη Μούρθια, μια από τις πιο δύσκολες ομάδες του ομίλου στη φάση των «16» του BCL. H «Βασίλισσα» φιλοξενεί στις 19:00 την Ισπανική ομάδα και το έργο της είναι πολύ δύσκολο, γιατί θέλει να σπάσει το ρόδι σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, σε μια στιγμή που έρχεται από το στραπάτσο στη Ρόδο και που ο Ηλίας Ζούρος προσπαθεί να μάθει την ομάδα του και να την… μεταλλάξει.
Σε περίπτωση ήττας οι ελπίδες της ΑΕΚ εξανεμίζονται για πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ζούρος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Δημήτρη Φλιώνη και τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

«Χωρίς αμφιβολία, η αντίπαλός μας είναι μία πολύ καλή ομάδα, σε άμυνα και επίθεση, παίζει με αυτοματισμούς, δείχνει εξαιρετική εικόνα τόσο στο BCL, όσο και στην ACB. Επίσης, έχει έναν προπονητή (σ.σ. Σίτο Αλόνσο), που συμπληρώνει τέσσερα χρόνια στη Μούρθια και έχει δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Σε κάθε περίπτωση, η νίκη είναι μονόδρομος για μας στην Ευρώπη και αυτήν θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο. Κατανοώ την απογοήτευση του κόσμου, αλλά θέλουμε αύριο, όσοι οπαδοί μας, εκ των κατόχων Διαρκείας, θα είναι παρόντες, να μας στηρίξουν με τη φωνή και την ψυχή τους», ανέφερε για τον αγώνα ο Ηλίας Ζούρος.

Ο έτερος του ομίλου, Προμηθέας βρίσκεται στην Ουγγαρία και θα αντιμετωπίσει τη Χολόν (22:00) στην ουδέτερη έδρα που δίνει τα παιχνίδια της, αναζητώντας τη δεύτερη νίκη του στον όμιλο. Χολόν και Προμηθέας έχουν από μία νίκη (επί της ΑΕΚ αμφότεροι) και ο νικητής της μεταξύ τους αναμέτρησης είναι δεδομένο πως αποκτά προβάδισμα ενόψει και του δεύτερου γύρου.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στην ομάδα της Πάτρας, ενώ για τη Χολόν δεν θα αγωνιστεί ο Τζάστιν Σμιθ, ο οποίος υπέστη ρήξη οπίσθιου μηριαίου κατά τη διάρκεια του αγώνα με αντίπαλο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και θα πρέπει να παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τις επόμενες εβδομάδες.

Η κατάταξη στον όμιλο της ΑΕΚ και του Προμηθέα:
Μούρθια 2-0
Χάποελ Χολόν 1-1
Προμηθέας Πάτρας 1-1
ΑΕΚ 0-2

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:
ΑΕΚ – Μούρθια (6/2, 19:30)
Χάποελ Χολόν – Προμηθέας Πάτρας (6/2, 22:00)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basketball Champions League

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…