Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αποθέωσε τον Ολυμπιακό ο Τρινκέρι

Αποθέωσε τον Ολυμπιακό ο Τρινκέρι

Αντρέα Τρινκιέρι Μπάγερν

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Αντρέα Τρινκέρι για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις Κάουνας στη 27η αγωνιστική της Euroleague (1/3, 20:00).

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του για το ματς στο Κάουνας ανάμεσα στην Ζαλγκίρις και την ελληνική ομάδα, ο Αντρέα Τρινκέρι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ δεν δίστασε να πει πως θα ήθελε ο Ολυμπιακός να κατακτήσει την εφετινή Euroleague.

Οι δηλώσεις του Ιταλού τεχνικού αναλυτικά:

Για το ματς της Παρασκευής: «Ο αυριανός αγώνας θα είναι ο πιο δύσκολος που έχουμε παίξει μέχρι τώρα. Γιατί; Παίξαμε απέναντι σε καταπληκτικές ομάδες, αλλά σε αυτή τη φάση της σεζόν βλέπω ξεκάθαρα τον Ολυμπιακό να ειναι σε φόρμα και να επανακτά τη νοοτροπία του. Μπορούν να έρθουν μόνο με 5 παίκτες και να συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι τους. Τους τρέφω τον μέγιστο σεβασμό. Ένα μόνο σουτ τους αφαίρεσε το όνειρο να γίνουν πρωταθλητές. Παίζουν καταπληκτικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Ένας άλλος λόγος που αυτό το ματς θα είναι το πιο δύσκολο είναι το διάλειμμα που ήρθε και μας διέκοψε την περίοδο που ήμασταν φορμαρισμένοι. Δεν ξέρω πώς θα είμαστε αύριο. Έχουμε μπει στους κατάλληλους ρυθμούς, έχουμε κερδίσει ματς με καταπληκτικούς αντιπάλους. Δεν θα ξέρω πώς θα παρουσιαστούμε στη συνέχεια, έχω αμφιβολίες μέχρι να δω αυτή τη “λαμπερή” εικόνα που δείχναμε πριν τη διακοπή».

Για τις απουσίες της Ζάλγκιρις: «Δεν θα παίξει ο Γκιεντράιτις, έκανε κάποιες προπονήσεις ο Μπιρουτίς, θα δούμε αν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα».

Για το λόγο που δεν επέστρεψαν οι διεθνείς στην ομάδα του μετά την πρώτη αναμέτρηση της Εθνικής Λιθουανίας: «Στη Λιθουανία; Αν το είχα κάνει θα με είχαν διώξει από εδώ. Δεν το σκεφτήκαμε και συμφωνώ με αυτό. Οι εθνικές ομάδες είναι πολύ σημαντικές, όλες οι χώρες προωθούν το μπάσκετ μέσω των αυτών και σε αυτή τη χώρα το μπάσκετ είναι θρησκεία. Καταλαβαίνω τους παίκτες μου που ήθελαν να παίξουν στην εθνική ομάδα. Εάν δεν υπάρχει αναγκαιότητα λόγω θεμάτων υγείας, δεν βλέπω το νόημα να τους καλέσω πίσω. Νομίζω ότι όλα βασίζονται στις σχέσεις που έχουμε και στο διάλογο που κάνουμε».

Για τις απουσίες του Ολυμπιακού: «Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για το πλάνο του αγώνα, δεν θα ανοίξω το κουτί της Πανδώρας. Ένα πράγμα ξέρω ότι μπορούν να παίξουν 40 λεπτά με μόνο 5 παίκτες και να είναι αποτελεσματικοί. Έτσι εκπαιδεύονται, αυτό είναι το σύστημά τους. Το δικό μας σύστημα είναι λίγο διαφορετικό. Νομίζω ότι η ενέργεια και η φυσική κατάσταση θα είναι πιο σημαντικές από τη στρατηγική».

Για τις αμυντικές επιδόσεις του Ολυμπιακού: «Μπορώ να απαντήσω, αλλά θα είναι μόνο μια μερική απάντηση. Όπως έχει πει ο Μπιλ Μπέλιτσικ (ένας από τους κορυφαίους προπονητές του Αμερικανικού football): “Αν θέλετε να παίξετε καλή άμυνα, πάρτε παίκτες που παίζουν καλή άμυνα”. Ο Γουόκαπ, ο Κάναν, ο Φαλ, που κυριαρχεί κάτω από το καλάθι, ο Κώστας Παπανικολάου, είναι όλοι παίκτες που καταλαβαίνουν τα αμυντικά σχήματα και αμύνονται ένας εναντίον ενός. Έχουν και προπονητή τον Γιώργιο Μπαρτζώκα, ο οποίος παρουσιάζει πολύ αποτελεσματικά αμυντικά σχήματα. Πολύ, πολύ αποτελεσματικα. Θα έλεγα ότι είναι τα καλύτερα στο πρωτάθλημα».

Για τον Μόουζες Ράιτ: «Είναι ένας παίκτης που έχει πολύ ενέργεια, αγωνίζεται πάνω από το τόξο. Ένα δυναμικό “5”. Περιμένουν τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, οπότε έπρεπε να ενισχύσουν την πρώτη τους γραμμή και τους εκείνους τους βοηθάει».

Για το αν του λείπουν οι αγώνες της EuroLeague στην έδρα τους: «Πάρα πολύ. Περάσαμε ένα καλό Σαββατοκύριακο στο Κύπελλο και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Το τρόπαιο πέρασε στα βιβλία της ιστορίας. Όμως ανυπομονώ για τέτοιες βραδιές στην EuroLeague.

Θα χρειαστούμε μια απίστευτη ατμόσφαιρα, γιατί όταν λέω ότι τρέφω τον μέγιστο σεβασμό για τον Ολυμπιακό, εννοώ ότι είναι πολύ καλός. Αν μου ζητούσατε να αναφέρω μία ομάδα που θα διάλεγα για να κερδίσει την Ευρωλίγκα φέτος, θα έλεγα τον Ολυμπιακό. Πιστεύω στο κάρμα, αυτό που συνέβη πέρυσι ήταν πολύ οδυνηρό για αυτούς».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69 (vid)

Η Μπαρτσελόνα το 1-1, ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ο Ολ…