Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζαλγκίρις – Άλμπα Βερολίνου 77-71 (vid)

Ζαλγκίρις – Άλμπα Βερολίνου 77-71 (vid)

Ζαλγκίρις - 'Αλμπα

Στάθηκε σαν «βράχος»  η Ζαλγκίρις.

Με το δεξί επέστρεψε στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις η Ζαλγκίρις… Ο Αντρέα Τρινκέρι σημείωσε την 1η του νίκη με τη Λιθουανική ομάδα απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου με 77-71, για τη 18η αγωνιστική της Euroleague.

Με την έναρξη της αναμέτρησης οι Γερμανοί μπήκαν αρκετά δυνατά στην αναμέτρηση, αναγκάζοντας τον Ιταλό τεχνικό να αλλάζει σχήμα για να μπορέσει η ομάδα του να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο. Με τις διορθωτικές κινήσεις οι Λιθουανοί μείωσαν το σκορ σε 25-22 που ήταν το σκορ την πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Άλμπα έριξε αρκετά τον ρυθμό της με την ομάδα από το Κάουνας να ελέγχει την αναμέτρηση με το προβάδισμα να μεταβάλλεται, αλλά η Άλμπα δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να περάσει μπροστά. Ο Γκονσάλεζ είδε τους Σπανιόλο και Τίμαν να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά να μην έχουν τεράστια βοήθεια από τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας. Με δεδομένη την λειψανδρία η Ζαλγκίρις έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα επτά πόντων με 48-41.

Στο δεύτερο μέρος οι Λιθουανοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με τους Ντίμσα και Έβανς να έχουν τα κλειδιά της επίθεσης, καθώς την στιγμή που οι παίκτες του Ισπανού τεχνικού πλησίασαν ακόμα και με ένα πόντο (50-49). Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και ανέβασαν εκ νέου την διαφορά στους εννέα κλείνοντας την περίοδο με προβάδισμα 61-52.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες της Άλμπα έκαναν την τεράστια προσπάθεια για να επανέλθουν στην αναμέτρηση. Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκέρι είχαν πρόβλημα στην επίθεση με τα σουτ να μην μπαίνουν, ενώ αμυντικά έκαναν αρκετά λάθη δίνοντας την ευκαιρία στους Βερολινέζους να ελπίζουν για την νίκη. Η Άλμπα πάλευε μέχρι το τελευταίο λεπτό, καθώς η Ζαλγκίρις δεν μπορούσε να κλειδώσει την νίκη, με το σκορ να είναι στο 72-71 ένα λεπτό πριν το τέλος. Η Ζαλγκίρις πήρε την νίκη στο τέλος με σκορ 77-71 πετυχαίνοντας την πέμπτη της νίκη στη φετινή Euroleague, με τους Γερμανούς να παλεύουν σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά χωρίς να παίρνουν το αποτέλεσμα που ήθελαν.//ΓΡ.

Τα δεκάλεπτα: 22-25,48-41, 61-52, 77-71.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Αρνήθηκε η Μακάμπι να δώσει εισιτήρια στον Παναθηναϊκό

Η ένταση ανάμεσα σε Μακάμπι και Παναθηναϊκό δεν λέει να… κοπάσει. Ο Παναθηναϊκός υπέ…