Κεντρική Ψαγμένα Βαλένθια – Αναντολού Εφές 93-88

Βαλένθια – Αναντολού Εφές 93-88

Εφές - Βαλένθια

Με πολυφωνία έκανε τη… δουλειά η Βαλένθια

Ντέρμπι στην Fonteta με την Αναντολού Εφές να ανεβάζει στροφές στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως η Βαλένθια με πολυφωνία και ηγέτη τον Κρις Τζόουνς κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 93-88.

Η Βαλένθια έχει βάλει πλώρη φέτος για τα playoffs και στο… μονοπάτι της για εκεί δεν της στάθηκε εμπόδιο ούτε η Εφές. Η ομάδα της Ισπανίας επιβλήθηκε εντός έδρας των Τούρκων με σκορ 93-88 και συνέχισε την πολύ καλή της φετινή πορεία, φτάνοντας στο 10-8 της κατάταξης.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται στη ζώνη που δίνει εισιτήριο για τα play in κι έτσι ήταν δεδομένο ότι στην έδρα της Βαλένθια, θα βλέπαμε έναν αγώνα δυνατό. Οι γηπεδούχοι για μια ακόμα φορά πήγαν σε χαμηλό τέμπο, δίνοντας έμφαση στην άμυνά τους, την ώρα που η Εφές προσπάθησε να τρέξει, όμως κόντρα στη Βαλένθια αυτό δεν είναι εύκολο, αφού αν και ξεκίνησε με σερί 8-0, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Κάπως έτσι το τέλος της 1ης περιόδου βρήκε τους δύο αντιπάλους ισόπαλους στο 18-18.

Ανάλογη ήταν και η συνέχεια. Βαλένθια και Εφές βάδιζαν χέρι – χέρι στο σκορ χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να μπορέσει να πάρει μια καλή διαφορά. Η Βαλένθια έφτασε στο + 4 (39-35), όμως μέχρι εκεί, αφού το ημίχρονο βρήκε τους Τούρκους να προηγούνται με σκορ 45-43.

Ο ρυθμός ανέβηκε στην 3η περίοδο, όταν η Βαλένθια έβγαλε μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ. Ο Ίνγκλις έδινε λύσεις την ώρα που η Εφές έμενε σε ρόλο… κυνηγού, χωρίς ωστόσο και πάλι η διαφορά να πάρει διαστάσεις, αφού η μεγαλύτερη τιμή της ήταν οι 5 πόντοι με τους οποίους ολοκληρώθηκε το δεκάλεπτο (71-66).

Η τέταρτη περίοδος δεν είχε διαφορετικό χαρακτήρα. Η Βαλένθια είχε μικρό προβάδισμα, η Εφές βρισκόταν μπροστά στο σκορ και ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο + 8 (74-66), η Εφές αντέδρασε γρήγορα, όμως η Βαλένθια δεν είχε όρεξη για… απώλειες και έτσι στο τελευταίο τρίλεπτο κυριάρχησε και πήρε τη 10η φετινή της νίκη στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 43-45, 71-66. 93-88.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…