Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Το Ντουμπάι μπαίνει στην Ευρωλίγκα

Το Ντουμπάι μπαίνει στην Ευρωλίγκα

Euroleague Ντουμπάι

Δημοσίευμα της Mundo Deportivo θέλει το Ντουμπάι να μπαίνει στην Ευρωλίγκα.

Οι εξελίξεις τρέχουν και φαίνεται πως έχει ωριμάσει περισσότερο από ποτέ η ιδέα να συμμετέχει στην Ευρωλίγκα ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σε συνέντευξη που έδωσε στο basketnews ο CEO της Ευρωλίγκας, Παούλιους Μοτιεγιούνας απέφυγε μεν να προσδιορίσει τον χρόνο, ωστόσο νέο δημοσίευμα από τη Mundo Deportivo αναφέρει πως αυτό θα γίνει την επόμενη αγωνιστική σεζόν, δηλαδή 2024-2025.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να επισημοποιηθεί στις 13 Φεβρουαρίου, με μοναδική εκκρεμότητα να αποτελεί η στάση της Μακάμπι, η οποία φέρεται να μην συμφωνεί. Σε ότι αφορά τα χρήματα, οι 13 ομάδες μέτοχοι πρόκειται να λάβουν από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια ως ενίσχυση από την ομάδα που τρέχει το συγκεκριμένο σχέδιο.

Το Ντουμπάι μάλιστα είναι αποφασισμένο να μπει δυναμικά στον Ευρωπαϊκό χάρτη και εκτός από ομάδα, πρόκειται να ζητήσει να αναλάβει τη διοργάνωση δύο Final Four, πράγμα το οποίο ακόμα δεν έχει εγγυηθεί η Ευρωλίγκα. Αυτό που εξετάζεται είναι να θεσπιστεί ένα νέο in-season κύπελλο. Με αυτά τα δεδομένα, η αεροπορική εταιρία Emirates ίσως να είναι αυτή που θα διαδεχθεί την Turkish Airlines, της οποίας το συμβόλαιο λήγει το 2025.

Η σχέση πάντως έχει αρχίσει να χτίζεται και στο αγωνιστικό κομμάτι, με δεδομένο ότι εφηβική ομάδα από το Ντουμπάι συμμετέχει στο εφηβικό πρωτάθλημα της ABA Liga, αλλά και στα Next Generation Tournaments της EuroLeague διοργανώνοντας μάλιστα και ένα προκριματικό τουρνουά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 79-80 (vid)

Στο Final Four η Φενέρμπαχτσε Η Φενέρμπαχτσε έγραψε ιστορία, καθώς πήρε τη νίκη πρόκριση σ…