Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 96-86 (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 96-86 (vid)

Abalde real valencia jpg

Η Ρεάλ επικράτησε της Βαλένθια στην παράταση

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να “ίδρωσε”, αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Βαλένθια στην παράταση. Οι Μαδριλενπι στο έξτρα πενταλεπτο κυριάρχησαν και επιβλήθηκαν των “νυχτερίδων” με 96-86. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ταβάρες, ο οποίος τελείωσε το ματς με ένα απίστευτο double double με 17 πόντους και 19 ριμπάουντ!

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες, με το σκορ να μένει σε χαμηλά επίπεδα (8-9). Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στη Βαλένθια. Οι “νυχτερίδες” ήταν καταιγιστικές και με ένα μεγάλο σερι εκτόξευσαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (11-21). Η Ρέαλ τα βρήκε σκούρα και σε συνδυασμό με την κακή της άμυνα έμεινε πίσω στο σκορ (16-24).

Τα προβλήματα της Ρεάλ συνεχίστηκαν και στη δεύτερη περίοδο, με τη Βαλένθια να έχει σταθερά τα ηνία του σκορ (23-34). Η ομάδα της Μαδρίτης έκανε την αντεπίθεση της στο φινάλε του ημιχρόνου. Ο Ταβάρες κυριάρχησε μέσα στο ζωγραφιστό και με συνεχόμενους πόντους κράτησε στο παιχνίδι τους γηπεδούχους (35-40).

Η Ρέαλ ολοκλήρωσε την ανατροπή της στις αρχές του δεύτερου μέρους και με επί μέρους σκορ 11-3 πήρε τα ηνία στο σκορ (46-43). Η Βαλένθια δεν τα παράτησε. Οι φιλοξενούμενοι απέδειξαν ότι ειναι σκληρό καρύδι και έμειναν κοντά στο σκορ (58-55). Η Βαλένθια όχι μόνο έμεινε κοντά στο σκορ, αλλά έκανε και την ανατροπή. Με τον εξαιρετικό Ντέιβις έφερε και πάλι τούμπα το ματς και προηγήθηκε μάλιστα και με έξι πόντους (64-70) 5′ πριν το τέλος.

Το ντέρμπι μεταξύ των δυο ομάδων συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε. Ο Γιουλ πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο 1,28′ πριν το τέλος και έβαλε εκ νέου μπροστά τη Βαλένθια (77-75). Ο Ίνγκλις απάντησε και ισοφάρισε το σκορ, αλλά ο Καμπάτσο με ακόμη ένα μεγάλο τρίποντο έδωσε αέρα τριών πόντων στη Ρεάλ (80-77) 50″ πριν το τέλος. Ο Ντέιβις αστόχησε στην επόμενη φάση, ενώ ο Ταβάρες τον μιμήθηκε σε τρεις συνεχόμενες προσπάθειες.

Ο Γιουλ έξυπνα έκανε φάουλ στον Τζόουνς 4,3″ πριν το τέλος και δεν του έδωσε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση. Ο Αμερικανός ήταν ψύχραιμος και με 2/2 βολές μείωσε σε 80-79. Ο Χεζόνια 3,1″ πριν το φινάλε πήγε στη γραμμή των βολών και μιμήθηκε τον Τζόουνς με 2/2 βολές (82-79). Η ομάδα της Μαδρίτης δεν έκανε φάουλ και το πλήρωσε. Ο Χάρπερ δεν φοβήθηκε τον Ταβάρες και με ένα απίστευτο τρίποντο ισοφάρισε σε 82-82 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Η Ρεάλ είχε τον έλεγχο στην παράταση και με συνεχόμενες βολές πήρε διαφορά πέντε πόντων (91-86). Η Βαλένθια δεν μπορεσε να επιστρεψει ξανά και η ομάδα της Μαδρίτης πήρε τη νίκη με 96-86.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 35-40, 58-55, 82-82, 96-86

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95 (vid)

Ήταν… Παναθηναϊκός και ετοιμάζεται για Final 4 μέσω ΟΑΚΑ Με ατσάλινη θέληση και μαχη…