Κεντρική Διεθνή Basketball Champions League Περιστέρι – Ρίτας 83-80

Περιστέρι – Ρίτας 83-80

Περιστέρι - Ρίτας

Ντάνγκουμπιτς και… έφυγε για τους 16 το Περιστέρι

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL πήρε το Περιστέρι, αφού επικράτησε της Ρίτας εντός έδρας με σκορ 83-80 και έκανε το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά.

Από την πρώτη κιόλας περίοδο της αναμέτρησης το Περιστέρι έδειξε τα δόντια του στους Λιθουανούς και κυριάρχησε απόλυτα. Ο Τόμπσον έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια και οι γηπεδούχοι δεν δυσκολεύτηκαν να μπουν από νωρίς στον ρόλο του οδηγού και να κλείσουν την 1η περίοδο στο +6 (17-11).

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη που με όπλο την άμυνά τους κατάφεραν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά και να βάλουν τους Λιθουανούς στα σχοινιά. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 43-30 και ο αγώνας έδειχνε ότι θα όδευε στην ελληνική ομάδα αν δεν άλλαζε κάτι δραματικά.

Σκληρή μάχη έγινε στην 3η περίοδο. Το Περιστέρι ανέβασε αρχικά τη διαφορά πάνω στους 18 πόντους, όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν απαντήσεις από το τρίποντο και δεν άφησαν την ομάδα του Σπανούλη να νιώσει ότι καθαρίζει τον αγώνα. Στο 30 το σκορ ήταν 67-53 και αν και το Περιστέρι έδειχνε τι ελέγχει τον αγώνα, η Ρίτας δεν είχε πει την τελευταία της λέξη…

Με αντεπίθεση διαρκείας η ομάδα της Λιθουανίας όχι μόνο ψαλίδισε τη διαφορά, αλλά κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα με 76-75 δίνοντας έντονο το στοιχείο του θρίλερ στην αναμέτρηση. Οι Λιθουανοί πέρασαν μπροστά στα τελευταία 2 λεπτά με σκορ 76-75, όμως κάπου εκεί ανέλαβαν δράση οι Ράγκλαντ και Ντάγκουμπιτς οι οποίοι έβαλαν… ταφόπλακα στα όνειρα των αντιπάλων τους!

Μετά το τελικό 83-80 η ελληνική ομάδα πήρε το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης, εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την Χάποελ Ιερουσαλήμ του Ηλία Καντζούρη.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 43-30, 67-53, 83-80

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Μονακό - Φενέρμπαχτσε

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

    Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…
  • Νέιτ Σεστίνα

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

    Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε Basketball Champions League

Δειτε επισης

Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…