Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Πανιώνιος – Δόξα Λευκάδας 61-46

Πανιώνιος – Δόξα Λευκάδας 61-46

Πανιώνιος

Τον Πανιώνιο θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Μεγαρίδα στον τελικό.

Ο Πανιώνιος νίκησε με 61-46 τη Δόξα Λευκάδας στον δεύτερο ημιτελικό στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων και προκρίθηκε στον τελικό του Final 4 του UNICEF Trophy. Εκεί θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (18:00) τη Μεγαρίδα με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι, αλλά και διεκδικώντας το «εισιτήριο» για το Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών (15-18 Φεβρουαρίου), όπου θα συμμετέχουν επίσης οι επτά πρώτες ομάδες της κατάταξης στην Basket League με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, δηλαδή Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Προμηθέας, ΠΑΟΚ, Άρης, Περιστέρι και ΑΕΚ.

Η Δόξα Λευκάδας πέτυχε τους πρώτους πέντε πόντους του ημιτελικού (0-5), ωστόσο ο Πανιώνιος αντέδρασε άμεσα και με πρωταγωνιστή τον Κακλαμανάκη, που πέτυχε επτά γρήγορους πόντους, πέρασε μπροστά, 14-11. Οι Νεοσμυρνιώτες έκλεισαν το δεκάλεπτο με εντυπωσιακό κάρφωμα του Ζανλουί στην εκπνοή για το 18-16 και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου έφτασαν στο 22-17. Με σταθερή βάση την καλή της άμυνα και τον Ντέιβις να προσφέρει σκορ στην επίθεση, το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη έφτασε στο +11 (30-19), 2:47 πριν το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε με 34-25.

Οι Λευκαδίτες με πόντους από Σκουλίδα και Ντόναλντσον «ροκάνισαν» τη διαφορά στους πέντε (34-29) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ωστόσο ο Πανιώνιος είχε και πάλι τις απαντήσεις με τους Ζανλουί και Βεργίνη ξεφεύγοντας με +12 (43-31), 3:45 πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Το τάιμ άουτ του Ντίνου Καλαμπάκου δεν έκοψε τη φόρα των Νεοσμυρνιωτών που συνέχισαν να απομακρύνονται φτάνοντας στο 48-31. Οι κάτοχοι του τροπαίου υπερασπίστηκαν τη διαφορά τους στην τελευταία περίοδο διατηρώντας τη σταθερά σε διψήφια επίπεδα (52-37) χωρίς να απειληθούν από τους αντιπάλους τους.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 34-25, 48-33, 61-46.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…