Κεντρική Basket League Αγώνες Παναθηναϊκός – Περιστέρι 90-75

Παναθηναϊκός – Περιστέρι 90-75

panathinaikos jpg

Νίκη με ανατροπή για το Περιστέρι, ανησυχία για Βιλντόζα

Ύστερα από ένα πραγματικό ντέρμπι ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Περιστερίου με 90-75 στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι ήταν για μεγάλο διάστημα πίσω στο σκορ, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στο φινάλε του τρίτου δεκάλεπτου και στην τέταρτη περίοδο κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Η νίκη, πάντως, αποδείχθηκε πύρρειος, καθώς στο δεύτερο δεκάλεπτο τραυματίστηκε ο Λούκα Βιλντόζα και υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση του. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα των Δυτικών Προαστίων πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, αλλά δεν άντεξε μέχρι το φινάλε.

Αρκετό ισορροπημένα ήταν πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες εναλλάσονταν στο προβάδισμα του σκορ, δίχως κάποια να πάρει διαφορά (10-13). Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων χτύπαγε με pick and roll και σκόραρε συνεχώς μέσα από τη ρακέτα. Ο Παναθηναϊκός σταδιακά ανέβαζε την απόδοση του και με σερί 8-0 πήρε τα ηνία στο σκορ (18-13). Οι δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο έδωσαν έμφαση στην επίθεση, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο (25-19). Οι παίκτες του Αταμάν είχαν εξαιρετικά ποσοστά σ΄αυτό το διάστημα, καθώς μέτρησαν 5/6 βολές, 4/7 δίποντα, 4/5 τρίποντα!

Το Περιστέρι βρήκε λύσεις και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει στο σκορ και με σερί 6-0 ισοφάρισε σε 25-25. Οι παίκτες του Σπανούλη συνέχισαν την εξαιρετική τους εμφάνιση και νέο σερί 7-0 πήρε προβάδισμα 5,15′ πριν το τέλος (31-32). Το σερί των φιλοξενουμένων έφτασε το 11-0 και κατάφεραν να χτίσουν και μικρή διαφορά (31-36). Οι πράσινοι προσπάθησαν να μαζέψουν την κατάσταση, αλλά οι παίκτες του Σπανούλη άντεξαν και πήγαν στα αποδυτήρια στο +3 (41-44). Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων. Σ΄αυτή την περίοδο ήταν εξαιρετική σε άμυνα και επίθεση, υποχρέωσαν σε δύσκολες και άστοχες προσπάθειες, με αποτέλεσμα να ανατρέψει την κατάσταση. Στην αντίπερα, η απουσία του Σλούκα και των έξτρα λύσεων (ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 10 παίκτες) έδειχνε σημάδια κόπωσης λόγω και της διαβολοβδομάδας και στο πρώτο μέρος δυσκολευόταν απέναντι στους Περιστεριώτες.

Παναθηναϊκός πίεζε για την ανατροπή, αλλά ο εξαιρετικός Ράγκλαντ (8 πόντοι, 6 ασίστ) κράταγε τα ηνία του σκορ για το Περιστέρι (49-53). Οι πράσινοι, που έχασαν με τραυματισμό και τον Λούκα Βιλντόζα, επιθετικά έβρισκαν λύσεις από τους Ναν και Γκριγκόνις έξω από τα 6,75μ., αλλά αμυντικά δεν είχαν την ίδια συνέπεια και οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν το προβάδισμα (59-60). Ότι δεν έκαναν σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο οι πράσινοι το έκαναν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Γκραντ με ένα μεγάλο τρίποντο έβαλε μπροστά το τριφύλλι, ενώ ο Μωραΐτης με buzzer beater τρίποντο πίσω από το κέντρο έκανε το 67-63 και οι γηπεδούχοι πήραν ύστερα από ώρα αρκετή ώρα διαφορά και μπήκαν στην τελευταία περίοδο σε θέση ισχύος!

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να βομβαρδίζει και με νέο τρίποντο προηγήθηκε με 70-63, ενώ ο Λεσόρ από κοντά έδωσε αέρα 9 πόντων στην ομάδα του (72-63). Ο Μωραΐτης, που ήρθε από το βάθος του πάγκου, ήταν ο παίκτης που γύρισε την κατάσταση. Ο Έλληνας γκαρντ με εξαιρετική άμυνα, αλλά και με τα δύο μεγάλα τρίποντα του γύρισε το διακόπτη και για πρώτη ο Παναθηναϊκός πήρε διψήφιο προβάδισμα (78-65). Στην αντίπερα όχθη, το Περιστέρι έχασε το καθαρό του μυαλό στην επίθεση, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο με αποτέλεσμα να σημειώσει μόλις 2 πόντους σε 3,30′ λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο (78-65).

Ο Ράγκλαντ προσπαθούσε μόνος του να κρατήσει όρθιο το Περιστέρι, αλλά οι πράσινοι είχαν τον έλεγχο (83-71). Ο Ναν έβαλε την υπογραφή του στο φινάλε και «κλείδωσε» την πράσινη νίκη (88-75). Στο τελευταίο λεπτό δεν άλλαξε κάτι και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 90-75.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 41-44, 67-63, 90-75

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Σχεδόν αδύνατη η συμμετοχή Λαρεντζάκη στη Βαρκελώνη

Αμφίβολη η συμμετοχή του Λαρεντζάκη στο Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός αντιμ…