Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Μακάμπι 89-72 (vid)

Ολυμπιακός – Μακάμπι 89-72 (vid)

Μιλουτίνοφ, Ολυμπιακός, Μακάμπι

Πειστικός Ολυμπιακός, απίστευτος Μιλουτίνοφ.

Μια βραδιά που έμοιαζε να είναι ζόρικη μετατράπηκε σε… πάρτι. Γιατί όταν αρχίζουν τα… ζόρια εμφανίζονται οι… ζόρικοι. Ο Μιλουτίνοφ έκανε όχι απλά το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, αλλά έδωσε ανεπανάληπτη παράσταση. Προσθέστε τον εξαιρετικό Κάνααν, τον σταθερά καλό Πίτερς και τον οικονομικό Ουόκαπ και θα καταλάβετε γιατί ο Ολυμπιακός έκανε τη Μακάμπι να μοιάζει μια ταχύτητα κάτω από αυτόν. Το 89-72 δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε όπως έπρεπε, με το… μαχαίρι στα δόντια και στο ξεκίνημα του αγώνα υποχρέωσε τη Μακάμπι σε ρόλο… κομπάρσου. Ο Κάτας υποχρεώθηκε να πάρει τάιμ άουτ στο 12-4, οι γηπεδούχοι πήγαν στο 23-10, αλλά ο Μπλατ είχε απαντήσεις και το δεκάλεπτο έληξε με τους «κόκκινους» στο +8 (26-18).

Ο Μπάλντγουιν ήταν -με απόσταση- ο χειρότερος παίκτης τού γηπέδου, τη στιγμή που ο Μιλουτίνοφ έπαιζε και για τον Φαλ. Ο Κάνααν έκανε εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο με 9 πόντους, όντας εύστοχος σε ό,τι επιχείρησε. Καλός ήταν κι ο Πίτερς, που όμως χρεώθηκε με δύο φάουλ.

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός έχασε τον ρυθμό του, λόγω των αλλαγών. Σίκμα και Πετρούσεφ δεν ανταποκρίθηκαν, οι παίκτες τού Μπαρτζώκα έκαναν πιο εύκολα το λάθος κι οι φιλοξενούμενοι με τρίποντο του Μπόλντγουιν ισοφάρισαν (28-28) με το χρονόμετρο να δείχνει ότι απέμεναν 6.46’’.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση κι έτρεξε σερί 6-0, με τρίποντο του Μήτρου-Λονγκ, βολή του Λαρεντζάκη και καλάθι τού Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της εναέριας κυκλοφορίας, πετυχαίνοντας σε 15:49’’ συμμετοχής ένα απίστευτο «νταμπλ νταμπλ», με 10 πόντους και 12 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 7 επιθετικά.

Στα δεύτερο πεντάλεπτο η διαφορά ανεβοκατέβαινε κι ο Ολυμπιακός πήγε στ’ αποδυτήρια με +6 (42-36), απορροφώντας στην ουσία την αντεπίθεση της Μακάμπι.

Με το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπιακός

Κάτι η υποχώρηση στο δεύτερο δεκάλεπτο, κάτι η βιωματική εμπειρία της τρίτης περιόδου στα δύο προηγούμενα ματς στην Ισπανία κι όλοι περιμέναμε να δούμε πως θα ήταν ο Ολυμπιακός μετά το ημίχρονο. Αυτή τη φορά δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, υποχρεώνοντας τη Μακάμπι να ακολουθεί ασθμαίνοντας. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά…

Ο Μιλουτίνοφ δεν σταμάτησε να μαζεύει ριμπάουντ και να πετυχαίνει πόντους. Έκλεισε τον αγώνα με 20 πόντους, 20 ριμπάουντ και 40 στο σύστημα αξιολόγησης! Τι άλλο να έκανε, δηλαδή; Αλλά δεν ήταν μόνος. Είχε… στήριξη κι όχι μόνο από έναν.

Εκείνος που βγήκε μπροστά ήταν ο άχαστος Κάνααν, που βομβάρδισε το αντίπαλο καλάθι. Είκοσι πόντους έκαστος, βάλτε και 17 από τον αθόρυβο κι απολύτως σοβαρό Πίτερς κι έχετε την απλή μέθοδο των τριών. Καλή μεστή εμφάνιση από τον Ουόκαπ με 6 πόντους κι 7 ασίστ, ο Ολυμπιακός πήρε πολλά από πολλούς κι η βραδιά στο ΣΕΦ ήταν πανηγυρική.

Ένεκα και της ημέρας, ποιο ντέρμπι, κατά το ποιος Θανάσης.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 42-36, 69-57, 89-72.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

A1 Γυναικών: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στην τελική μάχη για το πρωτάθλημα

Σήμερα η τελευταία πράξη στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ θα κριθεί …