Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου 71-52

Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου 71-52

peters olympiakos kolossos jpg

Ο Ολυμπιακός χωρίς να φορτσάρει πήρε τη νίκη απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του ο Ολυμπιακός στην Basket League, καθώς επικράτησε εντός έδρας του Κολοσσού Ρόδου με 71-52. Οι ερυθρόλευκοι κυμάνθηκαν σε ρηχά νερά, δεν πάτησαν το πόδι στο γκάζι, παρ’ όλα αυτά πήραν το ροζ φύλλο αγώνα. Οι Νησιώτες παρουσίασαν πολύ καλή εικόνα και ήταν ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας λόγω και των απουσιών του Φαλ και του Πετρούσεφ ξεκίνησε το ματς με διαφορετική πεντάδα αφήνοντας στον πάγκο τον Παπανικολάου. Ο κόουτς των Ερυθρόλευκων κράτησε τη βασική του πεντάδα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου παρότι δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Και οι δύο ομάδες ήταν άστοχες κυρίως έξω απο τη γραμμή των 6,75μ. με αποτέλεσμα το σκορ να κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα (14-11).

Η έλλειψη ψηλών για τον Ολυμπιακό έφερε στο παρκέ τον Τανουλη, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής. Ο Κολοσσός Ρόδου στο πρώτο μέρος έδειξε εξαιρετικά στοιχεία και χτύπησε τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι δεν έτρεχαν και γενικά πήγαιναν σε χαμηλό τέμπο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μαζί με την αστοχία τους να σημειώσουν ελάχιστους πόντους και να βρεθούν πίσω στο σκορ (27-32). Οι 27 πόντοι για τους γηπεδούχους ήταν μια από τις χειρότερες επιδόσεις τους στη φετινή Basket League.

Στο ημίχρονο ο Γιώργος Μπαρτζώκας φαίνεται πως “ξύπνησε ” τους παίκτες του και ο Ολυμπιακός άλλαξε εικόνα. Με καλύτερη πίεση στην άμυνα περιόρισε τα όπλα του Κολοσσού, ενώ και επιθετικά κινήθηκε καλύτερα και είχε πιο σωστές επιλογές. Το επί μέρους σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν 23-12, με τους ερυθρολευκους να έχουν πια τον έλεγχο στο ματς (50-44).

Η ίδια εικόνα επικράτησε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Κολοσσός ήταν ανταγωνιστικος, αλλά ο Ολυμπιακός χωρίς να φορτσαρει έλεγχε το ματς και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα (71-52).

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 27-32, 50-44, 71-52

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…