Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ο Μιλουτίνοφ 1ος ξένος ριμπάουντερ στην ιστορία του Ολυμπιακού

Ο Μιλουτίνοφ 1ος ξένος ριμπάουντερ στην ιστορία του Ολυμπιακού

Νίκολα Μιλουτίνοφ

Γράφει ιστορία ο Νίκολα Μιλουτίνοφ…

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πέρασε ένα ακόμη βράδυ στη… δουλειά χθες (15/1) κάνοντας τη διαφορά για τον Ολυμπιακό απέναντι στον Κολοσσό H Hotels. Ξέχωρα από το νέο εντυπωσιακό του double-double, ο Σέρβος σέντερ έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο 1ος ξένος ριμπάουντερ των «ερυθρόλευκων» στη Stoiximan Basket League.

Ο Μιλουτίνοφ με τα 15 ριμπάουντ που μάζεψε στον χθεσινό αγώνα, έφτασε τα 632 και για να πιάσει αυτήν την κορυφή, ξεπέρασε τον Ιγνάθιο Ντε Μιγκέλ που είχε 618 ριμπάουντ στην τετραετία 1999-2003. Είναι η τρίτη κορυφή που πιάνει ο Μιλουτίνοφ στις λίστες των ξένων παικτών του Ολυμπιακού μετά από εκείνες των αμυντικών ριμπάουντ (377) και των κοψιμάτων (105). Με την προσπέραση του στον Ντε Μιγκέλ, ο Μιλουτίνοφ έγινε συνολικά ο 8ος ριμπάουντερ του Ολυμπιακού στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ όμως έφτασε και σε άλλα επιτεύγματα…

*Με τους 18 πόντους του έγινε ο 22ος παίκτης του Ολυμπιακού στη Stoiximan Basket League που έφτασε τους 900+.

*Έχοντας 8/10 βολές, έγινε ο 17ος παίκτης των «ερυθρόλευκων» που έφτασε και ξεπέρασε τις 200 εύστοχες. Είναι μόλις ο 4ος ξένος τους που έσπασε αυτό το «φράγμα».

*Έχοντας 5/8 δίποντα έμεινε μόνος του στη 10η θέση της συνολικής λίστας των εύστοχων σουτ του Ολυμπιακού. Έφτασε τα 351 και ξεπέρασε τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη που είχε 346 στην πενταετία 2005-10.

*Ο σέντερ του Ολυμπιακού τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους και 15 ριμπάουντ, σημειώνοντας την 5η φετινή επίδοση 15+ πόντων και 15+ ριμπάουντ και τη 2η δική του, μετά το «21+21» του αγώνα με την Καρδίτσα Ιαπωνική. Τα δύο double-double του γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακά από το γεγονός ότι συνοδεύτηκαν από μηδενικές επιδόσεις λαθών.

*Ο Μιλουτίνοφ έχει δύο από τις έξι επιδόσεις 15+ ριμπάουντ της φετινής Stoiximan Basket League ενώ παράλληλα σημείωσε τη 12η επίδοση 9+ κερδισμένων φάουλ. Είχε εννιά, τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη του Ολυμπιακού στη σεζόν αφού το προηγούμενο ρεκόρ ήταν δικό του, με τα οχτώ που κέρδισε στην Καρδίτσα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …