Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ο… γηπεδούχος Μπαρτζώκας στις 100 νίκες κανονικής περιόδου και ο «500άρης» Παπανικολάου

Ο… γηπεδούχος Μπαρτζώκας στις 100 νίκες κανονικής περιόδου και ο «500άρης» Παπανικολάου

Γιώργος Μπαρτζώκας

Τις 100 εντός έδρας νίκες έφτασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Στη σκιά του μεγάλου επιτεύγματος του Νίκολα Μιλουτίνοφ και όσων κατάφερε συνολικά μέσα από το χθεσινό παιχνίδι, υπήρξαν κάποια ακόμη που είναι άξια καταγραφής…

*Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έφτασε τις 100 εντός έδρας νίκες κανονικής περιόδου σε συνολικά 132 παιχνίδια στην καριέρα του στους πάγκους της κατηγορίας. Σε αυτήν τη διαδρομή έκανε τρεις φορές το απόλυτο, με το 13/13 των σεζόν 2012-13, 2013-14 και το 11/11 της σεζόν 2022-23.

Μόνο σε μία από τις 11 σεζόν του στη Stoiximan Basket League δεν είχε θετικό πρόσημο αποτελεσμάτων κανονικής περιόδου, ως γηπεδούχος. Ήταν στην περίοδο 2008-09 όταν, ως προπονητής της Ολύμπιας Λάρισας, είχε ρεκόρ 5-8.

*Μία αγωνιστική μετά το milestone του συνολικά στη Stoiximan Basket League, ο Κώστας Παπανικολάου έφτασε τις 500 ασίστ και με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Έγινε μόλις ο 6ος παίκτης στην ιστορία των «ερυθρόλευκων» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού στον αντίποδα, έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας στη φετινή Stoiximan Basket League που μπήκε στη λίστα εκείνων που δεν ευστόχησαν σε τρίποντο, έχοντας τουλάχιστον πέντε προσπάθειες (0/5).

*Ο Αϊζάια Κάνααν είχε 3/4 τρίποντα και ο υπόλοιπος Ολυμπιακός 4/19. Με αυτά ο Αμερικανός έφτασε τα 73 και «σκαρφάλωσε» στην 9η θέση της λίστας των ξένων παικτών των «ερυθρόλευκων», αφήνοντας πίσω του τον Σακίλ ΜακΚίσικ που έχει 71. Το πιο εντυπωσιακό όμως, βρίσκεται αλλού…

Ο Κάνααν με τις τέσσερις προσπάθειες του για τρεις πόντους, έφτασε τις 150 σε 28 ματς στη Stoiximan Basket League. Το έκανε σουτάροντας με 48,66% (73/150)!

*Ο Άλεκ Πίτερς αν και έμεινε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς εύστοχο τρίποντο -0/4 χθες και 0/2 με την ΑΕΚ Betsson- κάτι που δεν έγινε σε κανένα από τα 10 πρώτα παιχνίδια του στο φετινό Πρωτάθλημα, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στα ριμπάουντ, για τη Stoiximan Basket League. Ο Αμερικανός είχε οχτώ ριμπάουντ όπως στα ματς με την ΑΕΚ Betsson και το Μαρούσι για τον πρώτο γύρο, μία επίδοση στην οποία έφτασε μία φορά στην περσινή σεζόν, εντός έδρας με τον Απόλλωνα Carna.

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του με τα 36 αμυντικά ριμπάουντ αφού τόσα είχε και στην Καρδίτσα. Ισοφάρισε έτσι τη 2η μεγαλύτερη επίδοση της σεζόν.

*Με το επιμέρους 44-20 του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά του σε ένα ημίχρονο, αφού είχε κάνει ένα +25 (25-50) στο πρώτο μέρος του αγώνα στο Λαύριο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …