Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπασκόνια – Βαλένθια 62-77 (vid)

Μπασκόνια – Βαλένθια 62-77 (vid)

Harper valencia baskonia jpg

Η Βαλένθια νικήτρια στον ισπανικό “εμφύλιο”

Μεγαλο διπλό μέσα στη Βιτόρια πανηγύρισε η Βαλένθια. Οι “νυχτερίδες” πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και επικράτησαν των Βάσκων με 77-62. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε όλο το παιχνίδι τον έλεγχο και κράτησαν τα ηνία του σκορ μέχρι και το φινάλε.

Η Βαλένθια μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι από την Μπασκόνια και με εξαιρετική άμυνα πήρε το προβάδισμα (5-12). Η Μπασκόνια προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και παρότι δυσκολευόταν να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι κατάφερε να πλησιάσει στους 2 (13-16) παίζοντας με τη σειρά της καλή άμυνα.

Η Βαλένθια είχε τον πλήρη έλεγχο στο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενη τις κακές επιλογές των παικτών του Ιβάνοβιτς ανέκτησε τη διψήφια διαφορά της (17-27). Ο Μπράντον Ντέιβις έκανε ότι ήθελε στο παρκέ και με συνεχόμενους πόντους έφτασε τους 12 και εκτόξευσε τη διαφορά στους 16 στο φινάλε του ημιχρόνου (29-45).

Η Βαλένθια ήταν κυρίαρχη και στο δεύτερο μέρος και δεν άφησε την Μπασκόνια να πλησιάσει στο σκορ. Οι “νυχτερίδες” είχαν διαρκώς τα ηνία στο σκορ με διψήφιο προβάδισμα μάλιστα. Οι Βάσκοι είχαν προφανές επιθετικό πρόβλημα και έβρισκαν λύσεις μόνο από τους Μονέκε και Μαρίνκοβιτς (48-58).

O Θίοντορ στο ντεμπούτο του με την Μπασκόνια πρόσφερε πολύτιμες λύσεις και με ένα μεγάλο τρίποντο μείωσε τη διαφορά ύστερα από αρκετή ώρα στους 3 (56-59). Η Βαλένθια άντεξε στην πίεση και με δύο συνεχόμενα τρίποντα απάντησε και πήρε και πάλι ανάσα (56-65). Το σερί των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και η διαφορά ανέβηκε και πάλι σε διψήφια επίπεδα (57-71). Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Βαλένθια πήρε τη νίκη με 77-62.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 29-45, 48-58, 62-77

Δειτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Σχεδόν αδύνατη η συμμετοχή Λαρεντζάκη στη Βαρκελώνη

Αμφίβολη η συμμετοχή του Λαρεντζάκη στο Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός αντιμ…