Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπασκόνια – Ολυμπιακός 80-69 (vid)

Μπασκόνια – Ολυμπιακός 80-69 (vid)

Πετρούσεφ, Ολυμπιακός, Μπασκόνια, Μονέκε

Κατέρρευσε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο.

Αυτό που στο τέλος της ημέρας μετρά είναι η νίκη, αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει να ανησυχεί περισσότερο από την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Μπασκόνια και λιγότερο από το ότι ηττήθηκε με 80-69. Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση κι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν τραγικοί (κυρίως στην άμυνα) στο τρίτο δεκάλεπτο, παρότι το σκορ μαρτυρά ότι το πρόβλημα ήταν στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει από τη διπλή επίσκεψη στην Ισπανία με άδεια χέρια. Μοναδικό κέρδος από την αποψινή αναμέτρηση ήταν η πρώτη σπουδαία εμφάνιση του Φίλιπ Πετρούσεφ. Όσο για ζημιές… ανυπολόγιστες. Σε πολύ κακή βραδιά ο Ουόκαπ, το χειρότερο παιχνίδι του έκανε ο ΜακΚίσικ, μόλις 2 πόντους πέτυχε ο Πίτερς, χωρίς κάτι για να θυμάται από το ματς ο Παπανικολάου.

Από την αρχή ο Ολυμπιακός φάνηκε ότι κουβαλά… φορτίο. Οι πρώτοι 9 πόντοι ήρθαν από τρίποντα, ο Ουόκαπ χρεώθηκε νωρίς με δύο φάουλ, η επίθεση υπολειτουργούσε. Ευτυχώς, κρατούσε η άμυνα κι όταν η Μπασκόνια προηγήθηκε με 14-9, οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν υποσχέσεις ότι μπορούν να φύγουν με τη νίκη. Βεβαίως, αυτό συνέβη γιατί στο πρώτο δεκάλεπτο ο Κάνααν είχε 4/4 τρίποντα κι οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν την περίοδο με αέρα τριών πόντων (14-17).

Με δύο συνεχόμενα καλάθια του Πετρούσεφ, ο οποίος στο μεταξύ είχε πάρει τη θέση του Πίτερς, που «τράκαρε» με τον Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός έφτασε το σερί του στο 12-0 (14-21). Κάπου εκεί πήρε μπροστά ο Χάουαρντ, οι γηπεδούχοι απάντησαν με σερί 11-0 (25-21) κι η όποια δράση βρήκε αντίδραση. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ισορροπία (33-32) κι όλοι περιμέναμε την αφύπνιση του Πίτερς, να… εμφανιστεί ο Ουόκαπ, να δώσει λύσεις ο ΜακΚίσικ. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη, ο Ολυμπιακός επανέλαβε δεύτερη φορά το ίδιο λάθος.

«Φωτοτυπία» της Βαρκελώνης

Το τρίτο δεκάλεπτο στη χώρα των Βάσκων έμοιαζε με… φωτοτυπία του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος στη Βαρκελώνη. Η Μπαρτσελόνα φόρτωσε με 31 πόντους (σε 10 λεπτά) το «κόκκινο» καλάθι, η Μπασκόνια πέτυχε 26 πόντους. Το πρόβλημα, όμως, δεν ήταν αμυντικό. Ο Ολυμπιακός δεν είχε λύσεις στην επίθεση, καθώς υποστηρικτικός στον Κάνααν (από ένα σημείο και πέρα έμοιαζε υπερβολικός) ήρθε ο Γκος.

Ο Ολυμπιακός ακολούθησε μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου (43-40), αλλά οι γηπεδούχοι πήγαν με τον Κότσαρ στο 53-45 και με τον Κοστέλο να πετυχαίνει το τελευταίο τρίποντο βρέθηκαν με διψήφια διαφορά (59-49). Ο ΜακΚίσικ είχε δύο τραγικές επιλογές, ισάριθμα καλάθια για την Μπασκόνια στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου και το σκορ πήγε στο 63-49.

Με δύο καρφώματα του Φαλ ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση επιστροφής, αλλά πλέον η άμυνα έμπαζε από παντού, η πολύ καλή εμφάνιση του Γκος (12 πόντοι, 8 ασίστ) πήγε στράφι. Το «νταμπλ νταμπλ» του Μιλουτίνοφ (12 πόντοι, 14 ριμπάουντ), οι οικονομικοί 14 πόντοι τού Πετρούσεφ κι οι 19 του Κάνααν ήταν λίγοι, καθώς όλοι οι υπόλοιποι πέρασαν κάτω από τα ραντάρ, ήταν σαν να μην πήγαν στο γήπεδο…

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 33-32, 59-49, 80-69.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Σχεδόν αδύνατη η συμμετοχή Λαρεντζάκη στη Βαρκελώνη

Αμφίβολη η συμμετοχή του Λαρεντζάκη στο Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός αντιμ…