Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 90-75 (vid)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 90-75 (vid)

Τζέριαν Γκραντ Παναθηναϊκός

Ήττα από τη Μακάμπι για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχασε για δεύτερη φορά από τους Ισραηλινούς – Τραυματίστηκε ο Ναν

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με άδεια χέρια από το Βελιγράδι, καθώς ηττήθηκε από τη Μακάμπι με 90-75. Οι πράσινοι πάλεψαν, αλλά οι απουσίες τούς τους λύγισαν. Αυτή μάλιστα ήταν η δεύτερη ήττα από την ομάδα του Ισραήλ και σε περίπτωση ισοβαθμίας οι πράσινοι θα είναι από κάτω. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Καλαϊτζάκη, ο οποίος έκανε το καλύτερο ματς του με το τριφύλλι. Στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού υπάρχει ανησυχία για τον Ναν, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα. Οι παίκτες της Μακάμπι βρήκαν ελεύθερα σουτ και “βομβάρδισαν” το πράσινο καλάθι (11-7). Οι φιλοξενούμενοι σταδιακά βελτίωσαν την εικόνα τους και ανέβασαν την απόδοση τους και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αποτέλεσμα ήταν να γυρίσει το παιχνίδι και μάλιστα να πάρει και διάφορα 6 πόντων (18-24) με τον εξαιρετικό σε ακόμη ένα ματς Κέντρικ Ναν (9 πόντοι).

Η Μακάμπι προσπαθούσε να μείωσει και να μείνει σε απόσταση αναπνοής, αλλά ο Ναν ήταν και πάλι εκεί και με συνεχόμενα καλάθια κράτησε τα ηνία του σκορ για τον Παναθηναϊκό (29-35). Οι Ισραηλινοί, όμως, βρήκαν ρυθμό επιθετικά, έσφιξαν την άμυνα τους και πήραν προβάδισμα ύστερα από αρκετή ώρα (36-35). Ο Παναθηναϊκός έπαθε καθίζηση στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Οι παίκτες του Αταμάν εγκλωβίστηκαν στην άμυνα των Ισραηλινών και οι γηπεδούχοι με επί μέρους σκορ 14-1 προηγήθηκαν με 43-36.

Το επιθετικό προβλημα του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Ο Ναν έκανε κατάχρηση επιθετικά παίρνοντας 14 σουτ ευστοχοντας μόλις σε 4 από αυτά! Η Μακάμπι είχε τον έλεγχο και κατάφερε για πρώτη φορά να πάρει και διψήφιο προβάδισμα (55-42). Ο Αταμάν κατάφερε να ξυπνήσει τους παίκτες του δίνοντας την μπαγκέτα στον Γκραντ. Ο Αμερικανός έκανε ένα απίστευτο ματς γι ακόμη μια φορά και γύρισε μόνος του την κατάσταση (55-52). Πολύτιμες λύσεις έδωσε και ο Καλαϊτζάκης και οι πράσινοι μπήκαν γερά στο κόλπο της νίκης (62-59).

Ο Παναθηναϊκός πίεζε για την ανατροπή, αλλά η Μακάμπι κράτησε το προβάδισμα της με τον Μπόλντγουιν να δημιουργεί πολλά προβλήματα στο τριφύλλι (70-64). Οι πράσινοι μπορεί να έχασαν τον Ναν με τραυματισμό αλλά στην τελευταία περίοδο βρήκαν τον σκορερ τους στον Καλαϊτζάκη. Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής έκανε ίσως την καλύτερη του εμφάνιση με το τριφύλλι και με τους 17 πόντους του, αλλά και τα συνεχόμενα τρίποντα του κράταγε ζωντανό τον Παναθηναϊκό (77-72). Οι πράσινοι δεν βρήκαν λύσεις όμως αμυντικά και η Μακαμπι κράτησε το προβάδισμα της μέχρι το τέλος (90-75).

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 43-36, 62-59, 90-75

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…