Κεντρική Ψαγμένα Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός 81-89 (vid)

Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός 81-89 (vid)

Σλούκας, Παναθηναϊκός, Βιλερμπάν

Το έκανε πιο δύσκολο απ’ όσο έπρεπε ο Παναθηναϊκός.

Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, δεν υπάρχει αντίπαλος, που δεν είναι επικίνδυνος. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στη φετινή Ευρωλίγκα, επικρατώντας με 89-81 της Βιλερμπάν στη Γαλλία. Σπουδαία παράσταση από τον Σλούκα, εξαιρετικός ο Μήτογλου, εκπληκτικός (αν και τραυματίας) ο Γκριγκόνις, άνθρωπος του αγώνα ο Αντετοκούνμπο.

Στο ξεκίνημα οι δύο ομάδες συνυπήρχαν στο παρκέ, χωρίς να ξεχωρίζει κάποια. Στο πρώτο μισό του πρώτου δεκαλέπτου υπήρχε απόλυτη ισορροπία (12-12), που σε γενικές γραμμές διατηρήθηκε ως το τέλος της περιόδου, με τους «πράσινους» να παίρνουν το προβάδισμα (21-24). Ο Παναθηναϊκός επέβαλλε τον ρυθμό του, αλλά… έχασε το μυαλό του.

Με εξαιρετικές επιδόσεις έξω από τη γραμμή του τριπόντου (7/10) ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τη διαφορά (25-41), αλλά σε λιγότερο από τρία λεπτά είδε το σκορ να γίνεται αρχικά 30-41 και στη συνέχεια 36-42, για να λήξει το ημίχρονο με 36-45. Θα μπορούσε να είχε πολύ καλύτερη αντίδραση και να έχει κλειδώσει τη νίκη, αλλά πάλι είχε το πάνω χέρι.

Άφησε τους Γάλλους να ελπίζουν

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός ήταν να αφήσει τους γηπεδούχους να πιστεύουν ότι μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω. Το 47-56, στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, έγινε 51-56, για να δώσει μια λύση ο Μήτογλου με τρίποντο (51-59) και να ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος με 60-64.

Ο Λεσόρ διαμόρφωσε το 60-67 κι αμέσως μετά έκανε το 4ο φάουλ του στον Εγκμπούνου (63-67), προκαλώντας πονοκέφαλο στον Αταμάν. Στην επόμενη φάση, ο Εγκμπούνου εξέθεσε τον Μπαλτσερόφσκι, κερδίζοντας άλλο ένα γκολ + φάουλ (αστόχησε στη βολή) κι ο Τούρκος κόουτς έβαλε στο ματς τον Κώστα Αντετοκούνμπο.

Η εξαιρετική παρουσία του Σλούκα (έκανε νταμπλ νταμπλ, με ρεκόρ στις ασίστ) και του Μήτογλου (νταμπλ νταμπλ), οι βοήθειες από τον Ερναγνκόμεθ, βρήκαν στήριγμα στον Έλληνα σέντερ. Παρότι η Βιλερμπάν ισοφάρισε (69-69), ο Αντετοκούνμπο ήταν εξαιρετικός και στις δύο πλευρές του παρκέ, μαζεύοντας ριμπάουντ, τελειώνοντας φάσεις, παίζοντας σπουδαίες άμυνες. Το αρνητικό ήταν οι 0/5 βολές του, που στην ουσία κράτησαν τους γηπεδούχους στο ματς.

Με το σκορ στο 74-76 ο Γκριγκόνις πέτυχε τρίποντο, τρία λεπτά πριν τη λήξη. Απάντησε με δίποντο ο Λεσόρ, αλλά ο Σλούκας είχε σταθερό χέρι (76-81), ο Μήτογλου με τρίποντο (ασίστ του Αντετοκούνμπο) έκανε το 76-84 και λίγο μετά ο Καμπαρό έγινε από «ωραίος»… μοιραίος.

Πρώτα πέτυχε καλάθι (78-84) και στη συνέχεια έκανε αντιαθλητικό στον Αντετοκούνμπο, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε απωλέσει την επίθεση. Άστοχος ο Κώστας, δεν πέτυχε κάτι στην επίθεση η ομάδα τού Αταμάν, ο Φαλ με 1/2 μείωσε, αλλά με τρίποντο ο εξαιρετικός Γκριγκόνις έριξε τίτλους τέλους (79-87). Τα υπόλοιπα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 36-45, 60-64, 81-89.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…