Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βιλερμπάν – Ολυμπιακός 73-85 (vid)

Βιλερμπάν – Ολυμπιακός 73-85 (vid)

Κάνααν, Ολυμπιακός

Σκηνές από τα… προσεχώς έδειξε στη Γαλλία ο Ολυμπιακός.

Ένας συγκλονιστικός Φαλ, ένας απίθανος Κάνααν κι ένας φίλος που ήρθε από τα παλιά (ΜακΚίσικ), παρέα με τον πάντα αξιόπιστο Πίτερς και τον Γκος, που δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του, ήταν οι βασικοί συντελεστές για να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός το εμπόδιο τής Βιλερμπάν. Το 73-85 αδικεί τους «κόκκινους», που κάποια στιγμή πρέπει να δουν σοβαρά το ζήτημα της διαιτησίας.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε… βαρύς. Είτε γιατί υπήρχε το μεγάλο «πρέπει», είτε γιατί οι παίκτες του δεν είχαν ξεπεράσει την ήττα από την Μπολόνια. Η Βιλερμπάν προηγήθηκε με 7-4 κι ο Πίτερς ήταν ο πρώτος που άλλαξε τσιπάκι. Με οκτώ δικούς του πόντους οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 13, τρέχοντας παράλληλα σερί 9-0. Ήδη είχε αλλάξει η εικόνα.

Οι Γάλλοι δεν θα παρατούσαν το παιχνίδι. Με τους Καμπαρό και Σκοτ να είναι αιχμές του δόρατος έκλεισαν την ψαλίδα, μέχρι που εμφανίστηκε ο Κάνααν, ο οποίος με 2/2 τρίποντα έκανε το 16-19. Στο μεσοδιάστημα η συμμετοχή τού Μιλουτίνοφ ήταν ένας μικρός Τιτανικός, καθώς έκανε δύο γρήγορα φάουλ σε 1 λεπτό και πέραν τούτου ουδέν (1 ασίστ για 1 λάθος). Ο Γκος ήταν κεφάτος, γέμισε με τον Ουόκαπ τη θέση του «κουμανταδόρου» κι ο Ολυμπιακός έκλεισε με +7 (18-25) την πρώτη περίοδο.

Ο ΜακΚίσικ επέστρεψε

Το σημαντικό για τον Μπαρτζώκα ήταν πως είχε 12 παίκτες, έτοιμους να παίξουν και να βοηθήσουν. Κι αν το ότι οι εννέα σκόραραν τουλάχιστον δύο πόντους στο πρώτο μισό δεν ήταν σημείο αναφοράς, η εμφάνιση του ΜακΚίσικ ήταν και παρά ήταν. Ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπό του τον παίκτη, που και τον ρυθμό άλλαξε, και σκορ πρόσφερε.

Στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση, σε 10 λεπτά είχε 13 πόντους, με 2/2 δίποντα, 2/4 (ξεκίνησε με 2/2) τρίποντα, 3/3 βολές, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 15 στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Ολυμπιακός πήγε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο και την κράτησε εκεί μέχρι το τέλος τού ημιχρόνου (37-49). Η Βιλερμπάν δεν είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος, αλλά αυτό ήταν από τα πιο σταθερά 20λεπτα των «κόκκινων»…

Το πανηγύρι των… τρελών

Η τρίτη περίοδος απέχει από αυτό που θέλει να βλέπει ο Μπαρτζώκας και γενικότερα οι προπονητές. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε σοβαρός και προηγήθηκε με παρά έναν 20 πόντους (38-57). Από εκείνο το σημείο έκανε τα πάντα λάθος και δέχθηκε σερί 11-0, για να μειωθεί η διαφορά στους 7 (52-59).

Ήταν η στιγμή του Κάνααν, ο οποίος με 9 προσωπικούς πόντους κυριάρχησε κι ο Ολυμπιακός με το τρίποντο του Λαρεντζάκη, έτρεξε σερί 12-0 (52-71). Στην άμυνα ο Φαλ έκοβε όποιον τολμούσε να πλησιάσει. Οι Γάλλοι βρήκαν ένα καλάθι και με buzzer τρίποντο με ταμπλό τού Λι μείωσαν σε 57-71.

Με το «έτσι θέλω» η Πάντερ

Η Βιλερμπάν μείωσε σε 61-71, αλλά ο Ολυμπιακός είχε λύσεις και το σκορ έγινε 63-77. Ο Λι με πίεση χρόνου επιχείρησε τρίποντο, με τον Πετρούσεφ να του κάνει φάουλ. Η Πάντερ «είδε» ότι ο Σέρβος έβαλε το πόδι εκεί που πάτησε ο Αμερικανός και τον χρέωσε με αντιαθλητικό. Από την όλη διαδικασία οι γηπεδούχοι πήραν τέσσερις πόντους, αλλά η Γερμανίδα διαιτητής χρέωσε με νέο αντιαθλητικό τον Φαλ, με το σκορ στο 71-78.

Σ’ εκείνο το σημείο με τη Βιλερμπάν να κυνηγά στο σκορ και να έχει χρεωθεί με ένα φάουλ, ο Ολυμπιακός μετρούσε ήδη 7! Κι αν ο Κάνααν δεν είχε λύσεις ως το τέλος, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Κάποια στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα τής διαιτησίας, καθώς τα σφυρίγματα στο 4ο δεκάλεπτο (μετά τις διαμαρτυρίες τού Μπαρτζώκα στο προηγούμενο ματς) ήταν 100% σε βάρος τους.

Η αλήθεια των αριθμών

Ο Ολυμπιακός είχε πολλούς παίκτες στην εξίσωση, παρότι ο Μιλουτίνοφ… ήταν σαν να μην έπαιξε (1.02’’). Ο Κάνααν ήταν ο MVP με 19 πόντους. Ο Γκος έπαιξε περισσότερο από τον Ουόκαπ, έχοντας 11 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο για 1 λάθος, σε 25.58’’. Ο εκπληκτικός Φαλ έπαιξε 33.58’’ κι είχε 2 πόντους, αλλά… 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 8 κοψίματα! Προσθέστε τον Πίτερς με 17 οικονομικότατους πόντους και τον ΜακΚίσικ με ανάλογους 13 κι έχετε την αριθμητική απεικόνιση των πρωταγωνιστών.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 37-49, 57-71, 73-85.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Sold out και το Game 4

Δεν θα πέφτει καρφίτσα στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπα…