Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Προμηθέας Πάτρας – Ντιζόν 68-71

Προμηθέας Πάτρας – Ντιζόν 68-71

Promitheas bourg 1 jpg

Ήττα στην παράταση για τον Προμηθέα Πάτρας

Ο Προμηθέας δεν τα κατάφερε απέναντι στη Ντιζόν, καθώς ηττήθηκε με 68-71 στην παράταση. Οι Πατρινοί αυτοκτόνησαν στο φινάλε της κανονικής περιόδου, καθώς είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη αλλά ο Στέφενς αστόχησε σε δύο βολές κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο, όπου οι Γάλλοι κατάφεραν να πάρουν το διπλό.

Οι δύο ομάδες ήταν νευρικές στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και ιδιαίτερα άστοχες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μόλις 11 πόντοι σε 7 αγωνιστικά λεπτά (6-5)! Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με το σκορ να είναι ιδιαίτερα χαμηλό (13-11).

Το ίδιο σκηνικό παρέμεινε και στη δεύτερη περίοδο με τις δύο ομάδες να σκοράρουν με το σταγονόμετρο. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα και να χτίσουν και διάφορα πέντε πόντων (15-20). Ο Προμηθέας πίεσε και δεν έχασε την επαφή με το σκορ και αυτό έγινε εξαιτίας του Ετσενίκε. Ο παίκτης των Πατρινών ήταν όαση επιθετικά και με 14 πόντους με 5/6 δίποντα κράτησε τους γηπεδούχους στο παιχνίδι (29-33).

Τα ποσοστά των δύο ομάδων ήταν κάκιστα. Ο Προμηθέας είχε εμφανώς πρόβλημα στο σκοράρισμα και ήταν εμφανής η απουσία του Κάουαν και του Χέιλ. Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου οι Πατρινοί είχαν μόλις 3/14 τρίποντα, αλλά δεν έχασαν την επαφή με το σκορ. Η Μπουρζ είχε αντίστοιχα ποσοστά κι έτσι η περίοδος έκλεισε ισόπαλη (48-48) και το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε.

Ο Προμηθέας στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου ολοκλήρωσε την ανατροπή και πέρασε μπροστά στο σκορ ύστερα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης (54-51). Η άμυνα των Πατρινών ήταν εξαιρετική στην κρίσιμη τέταρτη περίοδο και κλείδωσε τους αντιπάλους του, αλλά δεν ήταν εξίσου αποτελεσματικός στην επίθεση και γι αυτό η διαφορά έμεινε στους 3 πόντους (56-53). Οι εναλλαγές στο σκοράρισμα συνεχίστηκαν, με τους γηπεδούχους να κρατούν το προβάδισμα τους (60-58) 1,45′ πριν το τέλος.

Ο Προμηθέας έδωσε δεύτερες ευκαιρίες στη Ντιζόν και αυτή το εκμεταλλεύτηκε. Ο Τσικόκο πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και έφερε το ματς στα ίσια, ενώ ακολούθησε ακόμη ένα τραγικό λάθος. Ο Κόφεϊ έχασε την μπάλα και η Ντιζόν με τρίποντο του Λάζιτς προηγήθηκε με 63-60 59″ πριν το τέλος. Η ομάδα της Πάτρας, όμως, απάντησε άμεσα και με τρίποντο του Ρέινολντς 33″ πριν το τέλος έφερε το ματς ξανά στα ίσια (63-63). Ο Προμηθέας στα τελευταία δευτερόλεπτα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ματς. Ο Στέφενς 6″ πριν το τέλος κέρδισε δύο βολές, αλλά τις πέταξε στα σκουπίδια και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση (63-63).

Το έξτρα πεντάλεπτο ήταν και αυτό ντέρμπι, με τη Ντιζόν να έχει όμως τα ηνία του σκορ (64-67). Ο Ρέινολντς ήταν ο μοιραίος παίκτης για τους γηπεδούχους, καθώς 16″ πριν το τέλος εκτέλεσε για τρεις, αλλά δεν βρήκε στόχο και η Ντιζόν πήρε τη νίκη με 71-68

Τα δεκάλεπτα: 13-11, 29-33, 48-48, 63-63, 68-71

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Μέχρι το 2026 στην Παρτίζαν ο Ομπράντοβιτς

Στην Παρτιζάν μέχρι το 2026 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Κάτοικος» Βελιγραδίου γι’ άλλα δ…