Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Ρεάλ 78-90 (vid)

Παναθηναϊκός – Ρεάλ 78-90 (vid)

Ναν, Παναθηναϊκός, Ρεάλ

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε, αλλά η Ρεάλ ήταν καλύτερη.

Το καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο καθόρισε τον νικητή στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός ήταν καθέτως ανταγωνιστικός (ελέω Ναν) στο πρώτο μισό, αλλά στην τρίτη περίοδο η Ρεάλ νίκησε κατά κράτος κι έβαλε τις βάσεις για να φτάσει με ευκολία στη νίκη (78-90). Ομάδα συνόλου, με λύσεις απ’ όλες τις θέσεις, η πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα είχε άλλη μια… νύχτα στη δουλειά.

Απέναντι στην κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκας έχεις δύο επιλογές: Ή παίζεις κλεφτοπόλεμο κι όπου σε βγάλει, ή την κοιτάζεις στα μάτια. Ο Κέντρικ Ναν δεν φάνηκε να γνωρίζει το μέγεθος του αντιπάλου κι ο Παναθηναϊκός, παρασυρμένος από τον ρυθμό του Αμερικανού, έπαιξε στα ίσα τη «βασίλισσα». Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που ο Ναν πέτυχε σχεδόν τους μισούς «πράσινους» πόντους (20 από τους 45) στο πρώτο ημίχρονο.

Η Ρεάλ είναι Ρεάλ και με τους Χεζόνια – Ντεκ βομβάρδιζε χωρίς έλεος το αντίπαλο καλάθι. Ο Παναθηναϊκός ήταν από την αρχή ως το τέλος στο… κόλπο. Ακόμα κι όταν οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να βλέπουν σαν «βαρέλι» το καλάθι, ο Ναν έβρισκε τρόπους να αντιδρά. Όσο ο Αμερικανός ήταν «καυτός» ο Παναθηναϊκός ήταν «ζωντανός». Από την άλλη, όμως, ελάχιστοι συμπαίκτες του είχαν ρυθμό κι αυτό ήταν ένα πρόβλημα, που θα έβγαινε στην πορεία.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 45-39, αλλά η Ρεάλ με τρεις διαφορετικούς σκόρερ πέτυχε επτά αναπάντητους πόντους κι έκλεισε το πρώτο μισό με το μίνιμουμ του προβαδίσματος (45-46). Ο Ναν με βολές συνέχισε να σκοράρει, τάισε στην επόμενη φάση τον Λεσόρ (τον ακολούθησε σε απόδοση) κι ο Μήτογλου στην επόμενη φάση «έγραψε» το 51-48. Ήταν η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός έμοιαζε ικανός να λυγίσει τη Ρεάλ.

Άμυνα ο Κοζέρ, πήρε «φωτιά» ο Μούσα

Οι Ισπανοί πάτησαν το γκάζι και με ηγέτη στην επίθεση τον Μούσα έτρεξαν σερί 12-0 (51-60). Σε αυτό το διάστημα ο Κοζέρ «κλείδωσε» τον Ναν, ο Αταμάν δεν τον απέσυρε για να του δώσει ανάσες κι ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις. Ο Λεσόρ με 1/2 βολές έσπασε προσωρινά (και μόνο) το κρεσέντο της Ρεάλ, όμως η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +18 (52-70), με το επιμέρους σκορ να είναι 20-1 σε βάρος των «πράσινων».

Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 55-72 και το σκορ σε αυτό το διάστημα να είναι 10-26. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε, από εκείνο το σημείο και μετά δεν υπήρχε επιστροφή, καθώς η Ρεάλ είναι πολύ καλή για να σε αφήσει να επιστρέψεις. Πόσο μάλλον όταν ο Αταμάν απέσυρε τους Ναν και Λεσόρ για να ξεκουραστούν κι ο Μπαλτσερόφσκι δεν μπορούσε να κρατήσει το… πόστο στο «ζωγραφιστό».

Ο Σλούκας με 2/2 τρίποντα, αλλά φανερά εκτός ρυθμού, με λανθασμένες αποφάσεις, δεν βοήθησε και παρότι ο Παναθηναϊκός μείωσε στους εννέα πόντους (63-72), η εικόνα δεν επέτρεπε αισιόδοξες προβλέψεις. Ο Γιουλ με τρίποντο ξαναπήγε τη διαφορά πάνω από τους 10 κι ως το τέλος η Ρεάλ δεν κινδύνεψε, φτάνοντας και στο +15 (73-88), με τρίποντο του Ρούντι.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 45-46, 55-72, 78-90.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Αταμάν προς φιλάθλους: «Θέλατε το έβδομο αστέρι, είναι εδώ»

Αποθεώθηκε από τον κόσμο ο Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος τεχνικός του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμ…