Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Μπάγερν 77-69 (vid)

Ολυμπιακός – Μπάγερν 77-69 (vid)

Πίτερς, Ολυμπιακός, Μπάγερν

Έβγαλε την υποχρέωση ο Ολυμπιακός…

Όταν βάζεις βάσεις νίκης στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν με τον έναν ή άλλον τρόπο δεν νιώθεις απειλή, ακόμα κι αν μπορούσες να έχεις διασφαλίσει μεγαλύτερη διαφορά τού 77-69, δεν έχεις λόγους να μην είσαι ικανοποιημένος. Ο Ολυμπιακός δεν έθελξε με την απόδοσή του στα τελευταία 22.35’’, αλλά μπορεί να κρατήσει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισε την Μπάγερν στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης.

Καλύτερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να περιμένει κανείς στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός με όπλο τη σπουδαία του άμυνα και τον πλουραλισμό στην επίθεση, χτύπησε όλες τις αδυναμίες τής Μπάγερν και πήρε από την αρχή το πάνω χέρι στο σκορ. Από το 18-4, ενδεικτικό της απόλυτης κυριαρχίας των «κόκκινων», βρεθήκαμε στο 24-8 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άλλαξε τους πέντε που ξεκίνησαν τον αγώνα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχασε τη συνοχή του και στις δύο πλευρές του παρκέ. Με λύσεις μέσα κι έξω από το καλάθι, μόλις 4 λάθη για 10 ασίστ και 4 κλεψίματα, έμοιαζε να παίζει άνευ αντιπάλου.

Το καλάθι και φάουλ του Φαλ, προϊόν σπουδαίας ομαδικής δουλειάς διαμόρφωσε το 39-18, αλλά στα τελευταία 2.35’’ ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα καλάθι (πάλι με τον Γάλλο σέντερ) και δέχθηκε 11 πόντους. Το 41-29, βάσει της συνολικής εικόνας ήταν χαμηλότερο από αυτό που άξιζαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό τους.

Καλό ξεκίνημα και μετά… σιωπή

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο μισό αποφασισμένος να ανακτήσει μέρος των χαμένων κερδών κι έδειξε μ’ ένα γρήγορο 7-0 (48-29) ότι θα βάλει ξανά το τρένο στις ράγες και θα περάσει εύκολο βράδυ. Άκυρο! Επέστρεψε στις κακές συνήθειες, δέχθηκε σερί 10-0 (48-39) και φορτώθηκε με άγχος.

Ο Πίτερς, που έκανε κακό πρώτο ημίχρονο μπήκε στην εξίσωση κι εντέλει αναδείχθηκε (μαζί με τον Ουόκαπ) πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός είχε πλουραλισμό στην επίθεση, με τους Ουόκαπ, Λαρεντζάκη, Πίτερς, Μιλουτίνοφ να είναι διψήφιοι και τους Κάνααν, Παπανικολάου και Φαλ κοντά στο διψήφιο. Είχε πολλές στιγμές, που έπαιζε καλή άμυνα.

Τα είχε όλα αυτά, αλλά είχε και κενά διαστήματα, δίνοντας το δικαίωμα στους Γερμανούς να μένουν κοντά, να πιστεύουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι, δίχως πάντως να πλησιάσουν σε βαθμό, που να προκληθεί συναγερμός. Ακόμα κι όταν μείωσαν σε 75-69, στο τελευταίο λεπτό, η εικόνα των ομάδων ήταν τέτοια, που δεν ένιωθε κανείς απειλή για ανατροπή, αλλά και κανείς δεν ένιωθε τη… σιγουριά της νίκης.

Προδήλως ο Ολυμπιακός έπρεπε να «καθαρίσει το πιάτο του» πιο εύκολα την υπόθεση νίκη, να τελειώσει το ματς με μεγαλύτερη διαφορά, αλλά όλα αυτά είναι στοιχεία που θα απασχολήσουν τον κόουτς Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του. Αυτό που μετράει, στο τέλος της ημέρας, είναι η νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-8, 41-29, 54-44, 77-69.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Ανοίγει το ΟΑΚΑ τις ημέρες του Final Four

Ο Παναθηναϊκός ανοίγει το ΟΑΚΑ για την ημιτελικό του Final Four με τη Φενέρμπαχτσε. Ένα με…