Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ο πιο πιστός «φίλος» τού Προμηθέα

Ο πιο πιστός «φίλος» τού Προμηθέα

Τι θα δείτε στον Προμηθέα

Εκεί στον Προμηθέα, πλάκα μάς κάνετε, ή έχετε πλάκα;

Το διαβάζεις, το ξαναδιαβάζεις, λες «δεν μπορεί, λάθος έχει γίνει. Τυπογραφικό λάθος». Βεβαίως, όλα όσα αφορούν στον Προμηθέα είναι ένα «λάθος», από αυτά που δεν έχει ζήσει το ελληνικό μπάσκετ και κάποια στιγμή οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, αλλά κι ο Χρήστος Μήλας. Κι όχι μόνο αυτοί…

Στο «Promitheas Park» γίνονται οι αγώνες τού Προμηθέα στην Α2 γυναικών, αλλά και στη Γ’ εθνική, όπου η ομάδα φέρει το όνομα «Προμηθέας 2014». Την ώρα που η πρώτη ομάδα (η ΚΑΕ) σε κάθε αγώνα της θα έχει κάποιον ή κάποια από τους/τις αγαπημένους/ες διαιτητές (πάλι Τσαρούχα είδα), ψάξαμε να βρούμε τους ορισμούς των… μικρών ομάδων. Δεν θα το πιστέψετε.

Ο Μίλτος Σπυρόπουλος πρέπει να είναι με απόσταση από τον δεύτερο ο πιο… πιστός φίλος τού Προμηθέα. Άντε να το γράψω διαφορετικά. Είναι ο μοναδικός που έχει δει ΟΛΟΥΣ τους αγώνες της ομάδας, καθώς στο συγκεκριμένο γήπεδο ορίζεται ΜΟΝΟ αυτός. Μάλλον δεν υπάρχουν άλλοι κομισάριοι στην Πάτρα, δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς.

Τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω, αλλά αυτό που έμαθα είναι πως πρόκειται για προσωπικό φίλο τού Βαγγέλη Λιόλιου. Κάποιοι λένε ότι είναι από εκείνους που ενημερώνουν τον πρόεδρο της ΕΟΚ, αλλά δεν προσυπογράφω, γιατί δεν γνωρίζω. Είναι υπεύθυνος για τους ορισμούς των κριτών της Πάτρας. Συγνώμη, για τους «βοηθούς διαιτητών» μια κι ο Λιόλιος με τον Σπυρόπουλο έχουν καταργήσει τη λέξη «κριτής» από το λεξιλόγιο τους.

Παλικάρια, όλα καλά;

Οι ορισμοί των κομισάριων γίνονται από τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ, Νίκο Νικολόπουλο. Να τον ρωτήσω τον παλιό μου φίλο: Όλα καλά; Εκ Πατρών προέρχεται κι ο παραιτηθείς πρώην πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Κώστας Μπούσιας, ο οποίος παραιτήθηκε, αλλά δεν παραιτήθηκε από το Δ.Σ. Κώστα μου όλα καλά;
Ο σχετικός πίνακας με τους ορισμούς, που αφορούν στον Προμηθέα, στη Γ’ εθνική και στην Α2 γυναικών (στην παρένθεση είναι το όνομα του κομισάριου):

  • Προμηθέας Π. – ΚΑΟ Μελισσίων: Κάννης – Πλιάκος (Σπυρόπουλος)
  • Προμηθέας 2014 – Ιόνιος: Σπυρλιδάκης – Καραπαπάς – Ρώτας (Σπυρόπουλος)
  • Προμηθέας Π. – Αμύντας: Παπανικολάου – Μπερέτσος (Σπυρόπουλος)
  • Προμηθέας 2014 – Αστέρας Τεμένης: Λάμπος – Διαμαντής – Μπολάνος (Σπυρόπουλος)
  • Προμηθέας Π. – Δάφνη Αγ. Δημητρίου: Νικολιάς – Σπυρόπουλος Αντ. (Σπυρόπουλος)
  • Προμηθέας 2014 – Ιωάννινα: Τζιμινίδης – Κατσέλη – Μπερέτσος (Σπυρόπουλος)
  • Προμηθέας Π. – Σπόρτιγκ: Σπυρόπουλος Α. – Ζαφείρη (Σπυρόπουλος)
  • Προμηθέας Π. – Α.Ο. Άργους «Οι Δαναοί»: Πολάτογλου – Γεωργόπουλος (Σπυρόπουλος)

Πρόκληση δίχως λόγο

Αλλάζει κάτι η παρουσία τού κ. Σπυρόπουλου; Αγωνιστικά τίποτα. Αναρωτιέμαι, όμως, ποια είναι η ανάγκη των ανθρώπων του Προμηθέα να προκαλούν. Γιατί, άραγε, έχουν επιλέξει συγκεκριμένους διαιτητές να σφυρίζουν την πρώτη ομάδα; Γιατί στις άλλες δύο παίζει μόνο ένας κομισάριος; Θα ρωτούσα γιατί τους κάνουν τα χατίρια άνθρωποι με ιστορία στον χώρο, όπως ο Κουκουλεκίδης, ή ο Νικολόπουλος, αλλά αφού δεν στεναχωριούνται εκείνοι για το πώς διαχειρίζονται τον εαυτό τους και την υστεροφημία τους, θα χαλαστώ εγώ;

Αν αυτό γίνονταν σε ομάδα (δεν λέω τους δύο «αιώνιους»), όπως ο Άρης ή η ΑΕΚ, θα είχαμε… οδοφράγματα και αναλύσεις επί αναλύσεων. Η μια όψη τού νομίσματος είναι πως κανείς δεν ασχολείται με τον Προμηθέα. Η άλλη ότι Λιόλιος και Μήλας κάνουν ό,τι γουστάρουν, δείχνοντας την απόλυτη περιφρόνηση στους υπόλοιπους παράγοντες, όλων των κατηγοριών.

Αλήθεια, αυτή την προσβολή (γιατί περί προσβολής πρόκειται) θα τη δεχθούν τα σωματεία; Θα ξαναψηφίσουν αυτή την παρέα; Αν «ναι» τότε είναι άξιοι της μοίρας τους οι παράγοντες. Αν τους αρέσει να προσκυνούν και να βλέπουν σε κάθε αγώνα κάποιον Σπυρόπουλο (ξαναλέω, τον συγκεκριμένο δεν τον γνωρίζω και δεν μ’ ενδιαφέρει κιόλας) χαλάλι τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…