Κεντρική Basket League Άρης Καστρίτης: «Συγχαρητήρια στους παίκτες για την αφοσίωση»

Καστρίτης: «Συγχαρητήρια στους παίκτες για την αφοσίωση»

Γιάννης Καστρίτης

Ικανοποιημένος ο Γιάννης Καστρίτης για την αγωνιστική εικόνα των παικτών του.

Η συγκέντρωση στο πλάνο και στον τρόπο παιχνιδιού που έχουν ορίσει ως ομάδα είναι το ζητούμενο για τον Γιάννη Καστρίτη, γιατί μόνο έτσι ο Άρης θα πετύχει τον στόχο του. Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» μόνο ικανοποιημένος θα μπορούσε να είναι από το αποτέλεσμα αλλά κυρίως από την εικόνα που έδειξε σήμερα (27/12) στο Nick Galis Hall ο Άρης απέναντι στη Σλασκ.

Ο Γιάννης Καστρίτης μετά το τέλος του αγώνα αναφέρθηκε στην αφοσίωση των παικτών του, αλλά και για τον κόσμο που δημιούργησε ξανά εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννης Καστρίτη:
«Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη, ανεξάρτητα από τη βαθμολογική θέση της Σλασκ γιατί είχε ανοδική πορεία με μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη και ήττες στις λεπτομέρειες. Είχαμε συγκέντρωση και σκληράδα στην άμυνα, γι’ αυτό συγχαίρω τους παίκτες μου για την αφοσίωσή τους σε αυτά που είχαμε ζητήσει. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κόσμο μας ο οποίος γέμισε και πάλι το γήπεδο δίνοντας ενέργεια στην ομάδα και δημιούργησε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Τα στατιστικά είναι εντυπωσιακά συγκρινόμενα με στατιστικές επιδόσεις σε προηγούμενα παιχνίδια και δείχνουν πρόοδο. Θεωρώ όμως ότι δεν πρέπει να αντιδράσουμε υπερβολικά. Το σημαντικότερο είναι η συνέπεια. Δεν ξέρω αν θα είμαστε κάθε βράδυ έτσι, σίγουρα θα υπάρξουν και βραδιές που δεν θα είμαστε τόσο καλοί σε αυτούς τους τομείς της στατιστικής.

Πράγματι είχα πει ότι θα είμαστε έτοιμοι τον Δεκέμβρη αλλά το είχα πει υπό φυσιολογικές συνθήκες και όχι με τόσους τραυματισμούς. Πριν από δύο ημέρες κάναμε προπόνηση με εννιά άτομα. Υπάρχουν παιδιά που έχουν επιβαρυνθεί. Και πάλι η ομάδα δεν λειτουργεί υπό τις ιδανικές συνθήκες για τους λόγους που προανέφερα. Δεν έχω όμως την παραμικρή αμφιβολία ότι θα φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε γιατί έχουμε παιδιά με μαχητικό πνεύμα και καλούς χαρακτήρες. Θέλουμε να παραμείνουμε συνεπείς στην άμυνα, μακάρι να έχουμε και την επίθεση σαν κερασάκι στην τούρτα γιατί δεν θα στηρίξουμε ποτέ το παιχνίδι μας στην επίθεση.

Δεν στηριζόμαστε σε δύο-τρεις παίκτες. Όταν έχεις να ανταποκριθείς σε διοργανώσεις όπως το Eurocup χρειάζεσαι λύσεις και βαθύ ρόστερ. Πρέπει όλα τα παιδιά να είναι έτοιμα να συνεισφέρουν. Τα παιδιά δουλεύουν αρκετά και το θέλουν, έχουν κάνει μπει σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού γιατί όλοι έχουν καταλάβει ότι αυτό μπορεί να μας οδηγήσει στο να φτάσουμε το ταβάνι μας. Αυτό είναι το ζητούμενο. Όταν δεν θα το κάνουμε αυτό, θα τρώμε σκαμπίλια, θα παίρνουμε σκληρά μαθήματα και θα πρέπει να επανέλθουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…