Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Euroleague: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κυνηγούν την 7η νίκη

Euroleague: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κυνηγούν την 7η νίκη

Παναθηναϊκός Ολυμπιακός Ευρωλίγκα

Διπλή αγωνιστική στη Euroleague, δύσκολες δοκιμασίες για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Με μία εκτός και μία εντός έδρας αναμέτρηση ξεκινά η διπλή αγωνιστική της Euroleague αυτή την εβδομάδα για τις ελληνικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει πρώτος στον χορό (05/12, 19:30) στην Κωνταντινούπολη, σε ένα ματς που είναι ιδιαίτερο για τον Εργκίν Αταμάν.

Είναι η πρώτη του επιστροφή στην πατρίδα ως αντίπαλος της ομάδας που την οδήγησε σε πολλές διακρίσεις και τίτλους με πιο σημαντικές στιγμές τη back to back κατάκτηση της Euroleague. Η Εφές αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με σημαντικότερες τις απουσίες των τελευταίων ημερών, Κλάιμπερν και Μπομπουά, καθώς επίσης και τους τον Ελάιζα Μπράιαντ, τον Άντε Ζίζτς, τον Ντέρεκ Γουίλις και τον Τιμπόρ Πλάις.

Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν για το παιχνίδι με την Εφές:
«Έχω ωραίες αναμνήσεις με την Εφές. Με όλο το σταφ, τους παίκτες, τον πρόεδρο, τους φιλάθλους. Όμως τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Υπάρχει ο επαγγελματισμός στη ζωή. Και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς με τον Παναθηναϊκό. Για εμένα θα είναι αρκετά συναισθηματική η φόρτιση να βρεθώ εκεί ύστερα από την τόσο πετυχημένη περίοδο της καριέρας μου, όπως επίσης και για την ιστορία της Αναντολού Εφές. Θα είναι ωραία».
Σε ότι αφορά τη δεύτερη χρονικά αναμέτρηση (05/12, 21:15), ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο γεμάτο ΣΕΦ, γνωρίζοντας πως το έργο του απέναντι στην κάτοχο του τίτλου και την πιο καλή έως τώρα ομάδα της διοργάνωσης, είναι πολύ δύσκολο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του είπε πως ο Ολυμπιακός για να διεκδικήσει τη νίκη θα πρέπει να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Πετρούσεφ και Γκος, ο Μήτρου-Λονγκ έτσι κι αλλιώς δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής. Σε ότι αφορά τη Ρεάλ, δεν ταξίδεψε στην Αθήνα ο Σέρχι Ροντρίγκεθ ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο ισχίο.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα για το ματς με τη Ρεάλ:
«Η ομάδα έχει κίνητρο ν συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, γιατί πιστεύουμε ότι και με το Μονακό γενικά καλά παίξαμε. Στην ουσία το παιχνίδι κρίθηκε σε μια δυο κατοχές. Πιστεύουμε λοιπόν ότι πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του Ολυμπιακού που μπορούμε και με τις καινούργιες μεταγραφές είμαι σίγουρος ότι το ταβάνι μας ανεβαίνει αρκετά. Αλλά το παιχνίδι είναι αύριο και θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί για να το κερδίσουμε».

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:
Τρίτη 5/12
19:30 Αναντολού Εφές – Παναθηναϊκός
21:00 Άλμπα Βερολίνου – Ζάλγιρις Κάουνας
21:15 Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης
21:30 Παρτιζάν – Μονακό
21:30 Μπάγερν – Εμπόριο Αρμάνι

Τετάρτη 6/12
21:15 Βιλερμπάν – Μακάμπι Τελ Αβίβ
21:30 Βίρτους Μπολόνια – Μπαρτσελόνα
21:30 Βαλένθια – Ερυθρός Αστέρας
21:30 Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε

Η βαθμολογία της Euroleague:
Ρεάλ Μαδρίτης 10-1
Μπαρτσελόνα 9-2
Βίρτους Μπολόνια 7-4
Μονακό 7-4
Ολυμπιακός 6-5 (6)
Μακάμπι 6-5 (5)
Φενέρμπαχτσε 6-5 (5)
Παναθηναϊκός 6-5 (5)
Μπασκόνια 6-5 (4)
Αναντολού Εφές 5-6 (6)
Ζάλγκιρις Κάουνας 5-6 (4)
Μπάγερν Μονάχου 5-6 (3)
Βαλένθια 5-6 (3)
Παρτιζάν 5-6 (2)
Αρμάνι 4-7
Ερυθρός Αστέρας 4-7
Βιλερμπάν 2-9
Άλμπα Βερολίνου 1-10

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Elite League: Το πρόγραμμα του Final four

Το πλήρες πρόγραμμα του final four της Elite League. Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων θα φιλοξε…