Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Διαλύουν το μπάσκετ για τα καπρίτσια της ΟΔΚΕ

Διαλύουν το μπάσκετ για τα καπρίτσια της ΟΔΚΕ

ΟΔΚΕ, Ελευθεριάδης, Πουρσανίδης, Συμεωνίδης, ΚουκουλεκίδηςΟΔΚΕ, Ελευθεριάδης, Πουρσανίδης, Συμεωνίδης, Κουκουλεκίδης

Στέλιο, κατάντησες το παιδί για τα θελήματα της ΟΔΚΕ…

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ. Με τις ευχές τού Βαγγέλη Λιόλιου, την αφωνία τού Βαγγέλη Γαλατσόπουλου (ξύπνα πρόεδρε, σου διαλύουν το πρωτάθλημα), διαιτητές «εξαφανίζονται», μόνο και μόνο επειδή δεν δέχονται τους εκλεκτούς τού Παντελή Ελευθεριάδη. Μιλάμε για τρομερά πράγματα, για τα οποία οφείλει να δώσει εξηγήσεις πρωτίστως ο πρόεδρος της ΕΟΚ κι αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΟΚ, Στέλιος Κουκουλεκίδης. Αν κι ο τελευταίος κάνει μήνες τώρα ό,τι του ζητά η ΟΔΚΕ.

Εδώ και καιρό υπάρχει μια κόντρα στον ΣΔΚΘ, τον σύνδεσμο της Θεσσαλονίκης. Μια ομάδα νεαρών διαιτητών θέλει να πάρει στα χέρια της τη διοίκηση. Από τον πρόεδρο, Κώστα Πουρσανίδη, ζητήθηκε «ευγενικά» η παράδοση της… σφραγίδας. Να αποχωρήσει αθόρυβα. Ο Πουρσανίδης αρνήθηκε και κάπως έτσι ξεκίνησε ο καβγάς με τη διοίκηση της ΟΔΚΕ.

Θα ήταν εντελώς αδιάφορη για το ευρύ κοινό η εσωτερική διαμάχη, αν δεν αλλοιώνονταν το πρωτάθλημα της Basket League. Το ποιο; Αυτό που πάλι ορίστηκε (συγνώμη Στέλιο, κληρώθηκε) η Τσαρούχα σε αγώνα τού Προμηθέα; Αυτό το μαύρο χάλι…

Η ΟΔΚΕ είναι… μαγική, εξαφανίζει διαιτητές

Από τη στιγμή που ο Πουρσανίδης δεν πειθάρχησε, άρχισαν τα… αντίποινα. Αίφνης, εδώ και τρεις αγωνιστικές δεν παίζει ο Συμεωνίδης. Δεν υπήρξε προηγουμένως αγώνας, που να έχει κακή διαιτησία, ώστε να πρόκειται για… σιωπηλή τιμωρία. Κόπηκε, επειδή ανήκει στην «ομάδα Πουρσανίδη». Κατάλαβε έτσι ότι οι φιλικές σχέσεις με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, έπαψαν να υπάρχουν, από τότε που ο Λιόλιος πήρε το χρίσμα.

Αλλά ποιος Συμεωνίδης; Ο μοναδικός Έλληνας διαιτητής, που μας εκπροσωπεί στις μεγάλες διοργανώσεις της ΦΙΜΠΑ, ο Γιώργος Πουρσανίδης, έχει μείνει δύο αγωνιστικές εκτός δράσης. Τελευταία φορά σφύριξε στο αδιάφορο Απόλλων Π. – Λαύριο. Έκτοτε αγνοείται. Δεν πιστεύω να πήγε ο νους σας ότι πληρώνει την κόντρα τού αδερφού του με την ΟΔΚΕ!

Επειδή, όμως, κάποιοι κακοπροαίρετοι θα το πουν, ας μας εξηγήσει ο λαλίστατος, αλλά κενού περιεχομένου λόγου, Στέλιος Κουκουλεκίδης, γιατί δύο πρωτοκλασάτοι διαιτητές από τη Θεσσαλονίκη, έχουν εξαφανιστεί τις τελευταίες αγωνιστικές. Ξεκουράζονται Στέλιο μου; Τραυματίες, πάντως, δεν είναι.

Σπάστε τον καθρέπτη σας λεβέντες

Το τελευταίο πρόβλημα είναι ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ. Το ότι δεν σφυρίζει ο Πουρσανίδης, αλλά έπαιξε στην Basket League ο Πλούταρχος Ελευθεριάδης (προφανώς δικαίως), δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη διαιτησία ο Λιόλιος κι ο Κουκουλεκίδης. Αν είναι απόφαση του Στέλιου, είναι κατάπτυστη. Αν απλά… παίρνει χαρτάκι, είναι διπλά κατάπτυστος. Εκείνος ξέρει.

Όπως ξέρουν ο φίλος μου ο Τόμι Σχινάς, κι ο Κώστας Μουζάκης, που τα βλέπουν όλα καλά. Αλήθεια -επειδή και με τους δύο με έδενε φιλία, μέχρι να γίνουν άβουλοι συμφωνούντες- τόσα χρόνια στον χώρο τής διαιτησίας, αξίζει τον κόπο να εμφανίζουν αυτή την εικόνα; Αν δεν βλέπουν σε τι έχουν μετατραπεί, αν δεν βλέπουν ότι δεν είναι Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, αλλά τα παιδιά για τα θελήματα, αν δεν βλέπουν ότι υπηρετούν ανθρώπους που δεν έχουν κάνει ούτε τζάμπολ σε αγώνα εθνικής κατηγορίας, μόνο ένα έχω να πω: Ας αλλάξουν το 2024 τον καθρέπτη τους, γιατί αυτός που έχουν τους κοροϊδεύει…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Euroleague: Στην κορυφή η τάπα του Ράιτ (vid)

Στην κορυφή του Top-10 της Euroleague βρίσκεται η τάπα του Μόουζες Ράιτ. Η Euroleague έκαν…