Κεντρική Basket League Basket League: Φινάλε στο 2023 με τη 12η αγωνιστική

Basket League: Φινάλε στο 2023 με τη 12η αγωνιστική

Basket league

Ανοίγει η «αυλαία»  της 12ης αγωνιστικής.

Η αγωνιστική της Basket League συνεχίζεται, με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων της 12ης αγωνιστικής, πρώτης του δεύτερου γύρου της κανονικής περιόδου. Τέσσερις αγώνες διεξάγονται σήμερα Σάββατο και δύο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η αυλαία της 12ης αγωνιστικής «ανοίγει» στις 17:00 το Σάββατο (30/12), με το ντέρμπι ουραγών, Καρδίτσα – Απόλλων Πατρών. Οι Θεσσαλοί βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 1 νίκη και 10 ήττες σε αυτές τις 11 αγωνιστικές που έχουν προηγηθεί. Στον αντίποδα, οι Αχαιοί έχουν πετύχει δύο νίκες. Η Καρδίτσα προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες στα παιχνίδια της με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Ο Απόλλων έκλεισε τον πρώτο γύρο με την ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό, αλλά πριν από αυτήν επιβλήθηκε του Λαυρίου και έτσι βρίσκεται μία νίκη πάνω από την αντίπαλό του. Ωστόσο, η τελευταία εκτός έδρας επιτυχία του Απόλλωνα σημειώθηκε πριν από 23 μήνες, στις 30 Ιανουαρίου 2022 απέναντι στον Ιωνικό με 96-82 και έκτοτε μέτρησε 21 συνεχόμενες ήττες πρωταθλήματος.

Στις 17:15 (30/12), ο Προμηθέας υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην Πάτρα, με τους Αχαιούς να βρίσκονται στο +1 από τον «Δικέφαλο του Βορρά». Η τετράδα είναι ο βασικός στόχος και των δύο ομάδων. Ο Προμηθέας (3ος, 7-4) έκλεισε τον πρώτο γύρο με δύο ήττες, από τον Κολοσσό εκτός και τον Παναθηναϊκό εντός έδρας. Ο ΠΑΟΚ (4ος, 6-5) ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με την εντός έδρας επικράτηση του επί της Καρδίτσας.

Από απόσταση δύο βαθμών υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου το Περιστέρι, στις 18:00 το Σάββατο (30/12), στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» της οδού Κένεντι.  Το Περιστέρι αποχαιρέτησε τον πρώτο γύρο με νίκη επί της ΑΕΚ (6ο, 6-5). Η ομάδα της Ρόδου (10η, 4-7) προέρχεται από την ήττα στο Μαρούσι και στη διάρκεια του πρώτου γύρου δεν κατάφερε να κάνει σερί νικών.

Το «μενού» του Σαββάτου (30/12) ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση, Λαύριο – ΑΕΚ. Η ομάδα του Κώστα Μέξα (9η, 4-7) προέρχεται από την επικράτηση επί του Άρη, με την οποία έβαλε τέλος στο σερί των έξι ηττών της. Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα (7η, 5-6) έκλεισε τον πρώτο γύρο με την ήττα στο Περιστέρι. Η Ένωση ενισχύθηκε στη ρακέτα με τον Αμερικανό με σλοβένικο διαβατήριο Τζόρνταν Μόργκαν, στη θέση του Εμφιόντου Καμπενγκέλε, ο οποίος ζήτησε να λύσει το συμβόλαιό του με τους «κιτρινόμαυρους» για να συνεχίσει την καριέρα του στη Βενέτσια.

Η ΑΕΚ έχασε και τον Κουζμίνσκας, ο οποίος μετά τον τραυματισμό του στο ματς με το Περιστέρι υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο αριστερό χέρι (κάταγμα στο 4ο μετακάρπιο).

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Basket League:
Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου
17:00 Καρδίτσα – Απόλλων Πατρών, Παπαπέτρου – Τσολάκος – Κατραχούρας
17:15 Προμηθέας – ΠΑΟΚ, Τσαρούχα – Χριστινάκης – Μπακάλης
18:00 Περιστέρι – Κολοσσός Ρόδου, Θεονάς – Μηλαπίδης – Τεφτίκης
20:15 Λαύριο – ΑΕΚ, Πιτσίλκας – Τσώνος – Κωνσταντινίδου

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου
15:00 Ολυμπιακός-Αρης, Αγραφιώτης – Ξενικάκης – Μαρτινάκος
17:15 Μαρούσι-Παναθηναϊκός, Καρπάνος – Σκαλτσής – Λιότσιος

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…