Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός 68-76 (vid)

Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός 68-76 (vid)

Ναν, Αρμάνι, Παναθηναϊκός

Ο Ναν υπέγραψε τη νίκη, ο Παναθηναϊκός έκανε Χριστούγεννα στο Μιλάνο.

Αποκτήθηκε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο: Για να… καθαρίζει το πιάτο του. Ο Κέντρικ Ναν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη των «πράσινων» επί της Αρμάνι στο Μιλάνο (68-76). Τεράστια νίκη, αν συνδυαστεί με αυτή στο Μόντε Κάρλο. Νίκη, που τον βάζει για τα καλά στη συντροφιά των ομάδων, οι οποίες κοιτάζουν τα πλέι οφ. Κι ο Παναθηναϊκός είναι επισήμως μια από αυτές.

Ας ξεκινήσουμε από το… τέλος. Αν υπήρχε ισοπαλία στο μπάσκετ, ίσως να ήταν δικαιότερο ως αποτέλεσμα, όμως κάποιος έπρεπε να φύγει νικητής και κάποιος ηττημένος. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να είναι ένα «κλικ» πιο κοντά στη νίκη. Είτε γιατί είχε παίκτες που πατούσαν πιο… βαριά στο παρκέ, είτε γιατί αυτή η εκτός έδρας νίκη «ζύγιζε» πολύ περισσότερο, συνδυασμένη με την επιτυχία επί της Μονακό.

Ο Λεσόρ ήταν το σημείο αναφοράς στο «κουτί», αν κι απόψε ήταν πολύ θετικός ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Με το ρολόι να δείχνει ότι απομένουν 3.22’’ και το σκορ στο 65-67, ο Μέλι έκανε φάουλ στον Λεσόρ, ο οποίος έπεσε άτσαλα στο παρκέ και πήγε υποβασταζόμενος στον πάγκο. Ο Αταμάν έβαλε στη θέση του τον Ναν, για να είναι σίγουρος ότι οι δύο βολές θα βρουν στόχο, όπως κι έγινε. Ο Αμερικανός πέτυχε άλλο ένα δίποντο κι ο Παναθηναϊκός πήρε αέρα έξι πόντων (65-71).

Ο Σιλντς απάντησε με τρίποντο (68-71), αλλά ο Ναν ήθελε τον τελευταίο λόγο. Με τον ίδιο τρόπο έδωσε τέλος στη βραδιά (68-74), ο Παναθηναϊκός δεν θα ζούσε άλλο ένα θρίλερ όπως στη Γαλλία, θα έφευγε όμως πάλι με γεμάτες αποσκευές.

Ελαφρώς καλύτερος, αλλά καλύτερος

Συνολικά ήταν ένα από τα πιο ισορροπημένα παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Η Αρμάνι ήθελε πεισματικά τη νίκη, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε τον τρόπο να την κατακτήσει. Ο Ναν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με 17 πόντους («μουτζούρα» τα 6 λάθη), ενώ από κοντά ήταν ο Λεσόρ, που σταμάτησε στους 16 (συν 6 ριμπάουντ). Διόλου ευκαταφρόνητη δεν ήταν η συνεισφορά τού Σλούκα, ο οποίος τέλειωσε το ματς με 9 πόντους, 5 ριμπάουντ κι 6 ασίστ (συν 1 κλέψιμο, για μόλις 1 λάθος). Θετικός ο Γκραντ, πάλεψαν Ερνανγκόμεθ και Μήτογλου (αμφότεροι από 7 πόντους κι 7 ριμπάουντ), καλός ο Αντετοκούνμπο.

Ο Αταμάν έκλεισε περισσότερο απ’ όσο θα περιμέναμε το ρόστερ, αλλά είχε τη δυνατότητα να το κάνει και στο τέλος της ημέρας ο Παναθηναϊκός πέτυχε το 2/2 στη διαβολοβδομάδα, με δύο αγώνες μακριά από το ΟΑΚΑ. Η ομάδα του αρχίζει να διαβάζει καλύτερα στην επίθεση και βρίσκει λύσεις στην άμυνα. Δύο ζητούμενα, που κάνουν ακόμα καλύτερη τη βραδιά.

Η Αρμάνι πάλεψε με ό,τι είχε. Σιλντς και Βόιτμαν ήταν διψήφιοι, αλλά όχι ιδιαιτέρως καλοί, ο Φλακαντόρι ήταν μάλλον πιο επιδραστικός. Συνολικά πάντως, οι Ιταλοί έμειναν σχεδόν ως το τέλος στο παιχνίδι, κυρίως γιατί είχαν πολλούς παίκτες στην εξίσωση, δίχως όμως να έχουν κάποιον που να ξεχωρίζει, όπως είχε ο Παναθηναϊκός.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 41-41, 56-59, 68-76.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…