Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Άλμπα – Ολυμπιακός 67-94 (vid)

Άλμπα – Ολυμπιακός 67-94 (vid)

Ολυμπιακός

Ένα δεκάλεπτο «φωτιά» κι ο Ολυμπιακός πέρασε από το Βερολίνο.

Πολλοί θα θέλαμε να ήμασταν στ’ αποδυτήρια της O2 Arena, για να ακούσουμε τι είπε (κυρίως το πώς το είπε) ο Γιώργος Μπαρτζώκας στους παίκτες του κι από μια νωθρή κι άχρωμη ομάδα, ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο έβγαζε… φωτιές. Το 67-94 επί της Άλμπα είναι προϊόν της εμφάνισης στο δεύτερο μισό και κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο, οπότε κι οι «ερυθρόλευκοι» εξαφάνισαν τους αντιπάλους τους.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλός επιθετικά σχεδόν σ’ όλο το παιχνίδι. Στην άμυνα, όμως, σημείο αναφοράς για την ομάδα του Πειραιά, έμοιαζαν εντελώς νωθροί, ασύνδετοι και χωρίς προσανατολισμό. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Γερμανοί, που δίχως να κάνουν κάτι ιδιαιτέρως ξεχωριστό πέτυχαν 25 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και 43 στο πρώτο μισό.

Ακόμα και στις χειρότερες ευρωπαϊκές του βραδιές, ο Ολυμπιακός δύσκολα δέχεται τόσους πόντους. Καλύτερες ομάδες από την Άλμπα έχουν ιδρώσει πολύ περισσότερο για να έχουν αυτή την παραγωγική διαδικασία. Ήταν προφανές ότι δεν μπορούσε να πάει έτσι το ματς, που είχε τεράστιο «πρέπει», που κανείς δεν θα πανηγυρίσει για τη νίκη, αλλά ενδεχόμενη ήττα σε βγάζει εκτός τροχιάς.

Άλλαξε το τσιπάκι

Στο ημίχρονο πρέπει να έγινε… πανηγύρι στ’ αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός μπήκε άλλη ομάδα στο γήπεδο κι εξαφάνισε τους γηπεδούχους. Άμυνα για σεμινάριο, στην επίθεση η μπάλα ταξίδευε με τρομερή ταχύτητα, δίχως να σκάει κάτω κι όλα άλλαξαν. Με τον Πίτερς να είναι και πάλι ο ηγέτης στην επίθεση, με τον Φαλ να σκεπάζει τα καλάθια στην άμυνα, με συνολική δουλειά, ήρθαν τα πάνω κάτω.

Ο Ολυμπιακός τέλειωσε το τρίτο δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 27-8 κι η Άλμπα δεν είχε καν δυνάμεις να κυνηγήσει. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει κι από τη στιγμή που μπήκε το νερό στ’ αυλάκι όλα έγιναν εύκολα.

Η άμυνα ήταν το σημείο αναφοράς, αλλά και στην επίθεση ο Ολυμπιακός πήρε πολύ υψηλό βαθμό. Ο Πίτερς (έχοντας χάσει δύο βολές) σταμάτησε στους 23 πόντους, σε 26.06’’ συμμετοχής, μαζεύοντας ταυτόχρονα 7 ριμπάουντ. Ο Γκος είχε 13 πόντους, ο Φαλ 12 (με 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κοψίματα), ο Λαρεντζάκης 10 με 7 ασίστ! Ο Ουόκαπ είχε 4 πόντους, αλλά 9 ασίστ, 4 κλεψίματα για 1 λάθος, στους 9 σταμάτησαν ΜακΚίσκι και Παπανικολάου.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου Πετρούσεφ και Μπραζντέικις, προφανώς για λόγους τακτικής, ενώ έδωσε περισσότερο χρόνο στον Σίκμα, που βρέθηκε σε γνώριμο περιβάλλον, δίχως πάντως να τον δικαιώσει ο Αμερικανός. Όχι ότι δεν πάλεψε, αλλά είναι πρόδηλο ότι δεν έχει βρει τα πατήματά του.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 43-40, 51-67, 67-94.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…