Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζαλγκίρις – Βιλερμπάν 88-91 (vid)

Ζαλγκίρις – Βιλερμπάν 88-91 (vid)

keenan evans zalgkiris villeurban jpg

«Έσπασε» το ρόδι η Βιλερμπάν

Η Βιλερμπάν έκανε μία επική ανατροπή στη Λιθουανία, καθώς αν και βρέθηκε με διψήφιες διαφορές πίσω κατάφερε να πάρει τη νίκη με 91-88. Η Ζαλγκίρις ήταν μπροστά στο σκορ σε όλο το ματς, αλλά στην τελευταία περίοδο αυτοκτόνησε και «χάρισε» τη νίκη στους Γάλλους, που ήταν η πρώτη τους στη φετινή διοργάνωση.

Η Ζαλγκίρις ήταν εξαιρετική στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και με τον εκπληκτικό Κίναν Έβανς προηγήθηκε γρήγορα με διψήφια διαφορά (16-6). Οι Λιθουανοί συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του ματς, με τη Βιλερμπάν να προσπαθεί να πλησιάσει (21-14). Οι άμυνες και των δύο ομάδων στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν κάκιστες και ήταν χαρακτηριστικό ότι σημειώθηκαν συνολικά 54 πόντοι (30-24).

Η αντεπίθεση της Βιλερμπάν συνεχίστηκε στη δεύτερη περίοδο και με αιχμή του δόρατος τον Καμπαρό κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (34-33). Η Ζαλγκίρις ήταν ψύχραιμη και κατάφερε να βγάλει αντίδραση και άντεξε στην πίεση των Γάλλων (46-40). Το σκορ συνέχισε να κινείται σε υψηλά επίπεδα, με τους γηπεδούχους να έχουν σταθερά τα ηνία (56-50).

Η Ζαλγκίρις στο δεύτερο μέρος μπήκε με σκοπό να τελειώσει το ματς. Οι Λιθουανοί ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου και ανέβασαν γρήγορα το δείκτη της διαφοράς σε διψήφια επίπεδα (71-61). Οι Λιθουανοί είχαν τα ηνία του σκορ, αλλά δεν μπορούσαν να ξεφύγουν και να τελειώσουν την υπόθεση νίκης (80-72). Για τους γηπεδούχους ο Ντίμσα έκανε όργια με 19 πόντους και 5/5 τρίποντα!

Η Βιλερμπάν απέδειξε ότι ήταν πολύ σκληρή για να πεθάνει. Οι Γάλλοι με ένα εντυπωσιακό σερί 10-0 κατάφερε να μπει ξανά στη διεκδίκηση του ματς ρίχνοντας τη διαφορά στους 2 (80-78). O Ουλανόβας βγήκε μπροστά για τους γηπεδούχους, κέρδισε συνεχόμενες βολές και με 4/4 έδωσε ανάσα στη Ζαλγκίρις (86-80).

Η Βιλερμπάν πάλι, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με ένα μικρό σερί 4-0 κατάφερε να μείνει ζωντανή για τη νίκη (86-84). Ο Καμπαρό με ένα μεγάλο τρίποντο ολοκλήρωσε την ανατροπή της και πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά στο ματς (86-87). Ο Γάλλος ήταν απίστευτος στο φινάλε και με ακόμη ένα καλάθι έκανε το 89-88 για τη Βιλερμπάν 19” πριν το τέλος! Έβανς και Ουλανόβας αστόχησαν για τη Ζαλγκίρις και αμέσως έγινε φάουλ πάλι στον Καμπαρό.

Ο Γάλλος ψύχραιμος με 2/2 έδωσε αέρα τριών πόντων στη Βιλερμπάν (88-91). Στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα δεν άλλαξε κάτι και η Βιλερμπάν πήρε την πρώτη της νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 30-24, 56-50, 80-72, 88-91

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Οι διαιτητές στα game 5 Παναθηναϊκού & Ολυμπιακού

Τα game 5 του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού διεξάγονται σήμερα και αύριο. Παναθηναϊκός και Ο…