Κεντρική Διεθνή Eurocup Τρέντο – Άρης 69-67 (vid)

Τρέντο – Άρης 69-67 (vid)

Τρέντο - Άρης Eurocup

Κατάθεση ψυχής ο Άρης. Κρίμα, άδικο για την προσπάθεια…

Δίχως Τολιόπουλο, Γκάλινατ και Σανόγκο, ο Άρης είχε εξ ορισμού δύσκολο έργο στην Ιταλία. Μποχωρίδης και Χάρελ έπαιξαν χωρίς ανάσα, όλοι έκαναν υπέρβαση κι άγγιξαν μια νίκη χρυσάφι. Το τελικό σκορ δεν καταγράφει προσπάθεια, αλλά νικητή. Κι η Τρέντο κέρδισε, στηριγμένη στην πολύ καλή τρίτη περίοδο. Για τους «κίτρινους» ήταν σκληρός ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το 69-67.

Ο Καστρίτης είχε 11 παίκτες στη διάθεσή του. Σύνθεση ανάγκης, χτυπητές απουσίες, αλλά τίποτα από αυτά δεν φάνηκε στο πρώτο μέρος του αγώνα, καθώς οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στ’ αποδυτήρια. Ο Άρης ήταν εκεί, αποφασισμένος να το πάει ως το τέλος, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο χάθηκε από το γήπεδο. Το επιμέρους 21-11 έδωσε σημαντικό προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά παράλληλα εμφάνισε όλες τις (λογικές) αδυναμίες, που υπήρχαν.

Αντεπίθεση και συγκλονιστικό φινάλε

Το ματς κυλούσε όπως το ήθελαν ο Πάολο Γκαλμπιάτι κι η παρέα του. Δεν είχαν υπολογίσει τα αποθέματα ψυχής, που θα κατέθετε ως το τέλος στο παρκέ ο Άρης. Ο Καστρίτης πήρε τάιμ άουτ και ζήτησε από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα. «Ξέρω ότι είσαστε κουρασμένοι, παλέψτε» τους είπε και το θέλημά του έγινε πράξη.

Ο Άρης έτρεξε σερί 12-0 και πλησίασε την Τρέντο στον πόντο (65-64) με τον Χάρελ να είναι… άχαστος. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 67-65 και στα 31.8’’ ο Ανδρέας Καλόγηρος κέρδισε φάουλ. Βαριά η μπάλα, 0/2 βολές και κάπου εκεί έμοιαζε να τελειώνουν όλα. Ο Γκραζούλις πήγε στη γραμμή των βολών, έτοιμος να… τελειώσει το παιχνίδι, αλλά υπήρχε ακόμα χρόνος ανατροπής.

Με 0/2 βολές άφησε περιθώρια στους φιλοξενούμενους να ελπίζουν. Στην τελευταία επίθεση η μπάλα πήγε στα χέρια του Χάρελ, ο οποίος επιχείρησε με τρίποντο να πάρει τη νίκη. Αστόχησε, αλλά ο Γκραζούλις, προφανώς επηρεασμένος από τις άστοχες βολές του, έκανε φάουλ δώρο. Ο Άρης αγκάλιασε τη νίκη, αλλά κάπου εκεί παίχτηκε η τελευταία πράξη τού δράματος.

Ο Χάρελ με 2/3 βολές ισοφάρισε (67-67), αλλά η Τρέντο σε επίθεση 4.2 δευτερολέπτων βρήκε το ρήγμα κι ο Έλις, που ήρθε από το… πουθενά πέτυχε το buzzer του αγώνα. Ο Άρης πάλεψε, αλλά στο τέλος έφυγε με άδεια χέρια, σ’ ένα ματς, που υπό διαφορετικές συνθήκες μπορούσε να του δώσει αέρα πρόκρισης.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 32-32, 53-45, 69-67.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Eurocup

Δειτε επισης

Elite League: Στο Final 4 ο Ηρακλής

Στο Final Four της Elite League, ο Ηρακλής. Ο Ηρακλής επικράτησε της  Μεγαρίδος με 72-63 σ…