Κεντρική Γυναίκες Το κλάμα της Άννας Νίκης και το μεγάλο ντέρμπι στις γυναίκες

Το κλάμα της Άννας Νίκης και το μεγάλο ντέρμπι στις γυναίκες

E9556E89 E241 436B A1AA 637DD9875948

Συγκινητικές στιγμές στο «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Το κλάμα ξέσπασμα της αγαπημένης μου Άννας Νίκης στην αποθέωση της από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ήταν νομίζω όλα τα λεφτά στο φινάλε, ενός όπως αναμενόταν συγκλονιστικού αγώνα ανάμεσα στις δύο κορυφαίες Ελληνικές ομάδες γυναικών ο οποίος κρίθηκε στις λεπτομέρειες!

Δυστυχώς τον αγώνα δεν τον είδα ζωντανά λόγω τής πολιτικής των «πρασίνων» για τους εντός έδρας αγώνες, αλλά τον έζησα μέσα από την στατιστική υπηρεσία της Ομοσπονδίας και είδα πολλές φορές τις φάσεις που τον έκριναν υπέρ των γηπεδούχων.

Ο κόσμος στον κατάμεστο όπως πάντα ιστορικό «τάφο τού Ινδού»  έσπρωξε την ομάδα και αυτό πρέπει να τονιστεί για την στήριξη του σε όλα τα τμήματα του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός είχε σε μεγάλα διαστήματα το προβάδισμα με μπροστάρισα την Νικολόπουλου η οποία ξέρει καλά από την ατμόσφαιρα των ντέρμπι.

Όμως στο κρίσιμο τέλος για μένα το σημείο αναφοράς ήταν το τρίποντο της Σταμολάμπρου που έβαλε φωτιά, έδωσε ψυχολογία για το φινάλε και την επισφράγισε το δύσκολο καλάθι τής Τζόουνς από τα…σπεσιαλιτέ της.

Η ομάδα τής Καπογιάννη μετά το τάιμ άουτ στα 26 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έπαιξε εκπληκτική άμυνα ώστε το σουτ τής Ουίλιαμς να καταλήξει σε αιρ μπολ.
Η Μόρισον πήρε το επιθετικό ριμπάουντ σούταρε, ίσως να τής έγινε φάουλ, όμως η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη καθώς όπως ανέφεραν οι διαιτητές είχε λήξει ο χρόνος επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένσταση ότι έγινε φάουλ εντός χρόνου κάτι που κατα την άποψη μου δεν έχει τύχη γιατί πώς θα αποδειχθεί ότι έγινε το φάουλ.

Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό αφού έγινε σε ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο τον οποίο θα συναντήσουν ξανά εντός έδρας, σε πολύ κρίσιμο αγώνα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα στα προημιτελικά τού κυπέλλου.
Θυμίζουμε ότι οι νίκες πλέον δεν μεταφέρονται στα πλέι οφ οπότε έχει μεν σημασία αλλά αν στον δεύτερο γύρο στον Πειραιά ο Ολυμπιακός κερδίσει με ένα καλάθι αποκτά εκείνος το πλεονέκτημα έδρας .
Καλή συνέχεια και στούς δύο ειδικά στην Ευρώπη όπου έχουν ίδιο απολογισμό έως τώρα και η πρόκριση στις 32 του Eurocup women απαιτεί μεγάλη προσπάθεια.

Η σειρά της  εθνικής μας ομάδας την εβδομάδα που έρχεται με τους δύο αγώνες για το προσεχές Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ελλάδας το 2025 με αντιπάλους Ιταλία και Τσεχία χωρίς την λαβωμένη Μαριέλα Φασούλα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Σπουδαία παιχνίδια είχαν τα play off της Α2 γυναικών

Έντονο ενδιαφέρον στους αγώνες της Α2 γυναικών. Ματσάρα είδα στην Αγ. Παρασκευή για τα πλέ…