Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Πρόστιμο 10.000 ευρώ στoν Ολυμπιακό

Πρόστιμο 10.000 ευρώ στoν Ολυμπιακό

Τανούλης, Ολυμπιακός, Προμηθέας

Με χρηματικό πρόστιμο τιμώρησε Άρη, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό ο αθλητικός δικαστής.

Με πρόστιμο συνολικού ύψους 10.000 ευρώ τιμωρήθηκε από τον ΕΣΑΚΕ η ΚΑΕ Ολυμπιακός στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Προμηθέα Πατρών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι ερυθρόλευκοι τιμωρήθηκαν για τη μη χρήση του «box αλλαγών» που υπάρχει δίπλα στους πάγκους και την γραμματεία, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Με πρόστιμο 500 ευρώ τιμωρήθηκαν οι ΚΑΕ Άρης και ΠΑΟΚ για υβριστικά συνθήματα μερίδας οπαδών τους.

Παράλληλα, σε απολογία κλήθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ο πρόεδρος του ΑΣ Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης, για δηλώσεις που έκανε, οι οποίες αποτελούν «προσπάθεια επηρεασμού της διαιτησίας» σύμφωνα με την ΕΟΚ.

Ο Αρβανίτης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να επηρεάσουν τους διαιτητές ενόψει του ΠΑΟΚ-Άρης και του Άρης-Προμηθέας, αυτή είναι η όλη ιστορία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Eπιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ) χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για τη μη χρήση του «box αλλαγών», κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (δ.τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΕ) που διεξήχθη την 11-11-2023.

Eπιβάλλεται στην ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003) χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων (500,00) ευρώ εξαιτίας υβριστικών συνθημάτων τα οποία δεν έχουν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα ή δε συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) που διεξήχθη την 12-11-2023.

Απαλλάσσεται η ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (δ.τ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ 1926 ΚΑΕ) της κατηγορίας ότι δε λειτούργησε το σύστημα precision time, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ 2004 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (δ.τ. ΠΑΟΚ 2004 ΚΑΕ) που διεξήχθη την 11-11-2023.

Επιβάλλεται στην ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ 2004 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (δ.τ. ΠΑΟΚ 2004 ΚΑΕ) χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων (500,00) ευρώ εξαιτίας υβριστικών συνθημάτων τα οποία δεν έχουν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα ή δε συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (δ.τ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ 1926 ΚΑΕ) που διεξήχθη την 11-11-2023». //ΜΛ.

  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …