Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια 90-76 (vid)

Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια 90-76 (vid)

Ναν, Παναθηναϊκός, Μπολόνια

Όταν εμφανίστηκε ο Λεσόρ, έκανε πάρτι ο Παναθηναϊκός.

Στο τέλος της τρίτης περιόδου οι φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ είχαν σιγουρευτεί ότι θα ζήσουν άλλο ένα ντέρμπι. Το ξέσπασμα της ομάδας τους στο πρώτο μισό του τέταρτου δεκαλέπτου ήταν αρκετό, για να μετατρέψει ο Παναθηναϊκός σε περίπατο το ντέρμπι με τη Βίρτους Μπολόνια. Το 90-76 είναι ενδεικτικό τού μπάσκετ που έπαιξαν οι «πράσινοι», έχοντας κάποια κενά διαστήματα, αλλά πιο πειστικοί σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις τους, γεγονός που σημαίνει ότι «δένουν» ως ομάδα.

Μπορεί οι Ιταλοί να βρήκαν πρώτοι τον δρόμο προς το καλάθι, όμως ο Παναθηναϊκός έδειξε από την αρχή ότι ήταν… συμπαγής. Οι παίκτες τού Αταμάν δεν πήγαν σε μπάσκετ ενστίκτου, έψαξαν να βρουν τα κενά στην αντίπαλη άμυνα, «τάισαν» τους ψηλούς, ενώ βρήκαν αρκετά μις ματς και τα χτύπησαν.

Με τον Ναν να είναι άστοχος από την περίμετρο, αλλά εξαιρετικός στα ενδιάμεσα σουτ, αυτά που είναι δύσκολα για τους εκτελεστές. Ο Αμερικανός έκανε τη διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου οι «πράσινοι» επέβαλλαν τον ρυθμό τους και πήραν μια μικρή διαφορά έξι πόντων (21-15).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός εμφάνισε τις γνωστές του αδυναμίες στην άμυνα. Οι Ιταλοί, με τον Λούντμπεργκ να είναι δραστήριος, ισορρόπησαν κάπως το παιχνίδι, έκοψαν τη διαφορά στη μέση (45-42). Ο Ναν έδωσε και πάλι λύσεις, ο Σλούκας μπήκε στην εξίσωση, αλλά το παιχνίδι έμοιαζε να είναι μοιρασμένο.

Πρόβλημα ο Μπελινέλι

Η ομάδα τού Μπάνκι έχει ταλέντο κι αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί. Ο Μπελινέλι έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι και το 47-42 με το οποίο προηγήθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός (με καλάθι τού εξαιρετικού Μήτογλου) έγινε 52-54. Σ’ εκείνο το διάστημα η άμυνα ήταν κακή, ενώ και στην επίθεση οι γηπεδούχοι πήγαν σε μπάσκετ ενστίκτου, με τον Λεσόρ να είναι… αλλού.

Με το σκορ στο 59-63 ο Βιλντόζα, που ήταν κορυφαίος στην τρίτη περίοδο μείωσε στον πόντο, ευστοχώντας σε τρίποντο. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο στο -1 (62-63), αλλά ήταν προφανές ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό, καθώς ο Βιλντόζα πήγαινε σε προσωπικές επιλογές.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν (62-67) και μάλιστα έχασαν τρεις ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους και να βάλουν μεγαλύτερο προβληματισμό στην παρέα του Αταμάν. Ο Γκριγκόνις πέτυχε έμμεσο τρίποντο και στην επόμενη φάση έδωσε ασίστ στον Μήτογλου. Ο Λεσόρ εμφανίστηκε και το έκανε με εμφατικό τρόπο, πετυχαίνοντας 5 συνεχόμενους πόντους, ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 13-0.

Φορτωμένοι με φάουλ οι ψηλοί της Βίρτους, ο Μπελινέλι αποβλήθηκε με πέντε (το πέμπτο από τεχνική ποινή) κι αν ο Χάκετ μείωσε με καλάθι και φάουλ (75-70), ο Παναθηναϊκός είχε βρει ρυθμό κι ηρεμία. Σλούκας και Μήτογλου τέλειωσαν τον αγώνα, με τον Έλληνα φόργουορντ να πετυχαίνει το τρίποντο, που έριξε τίτλους τέλους (85-72), αφήνοντας τον υπολειπόμενο χρόνο να τρέξει αδιάφορα ως προς το αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 45-42, 62-63,

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μίροτιτς: «Ήρθα στο Μιλάνο για να κερδίσω περισσότερα»

Στους στόχους της νέας σεζόν, αναφέρθηκε ο Νίκολα Μίροτιτς. Ο Νίκολα Μίροτιτς στις δηλώσει…