Κεντρική Γυναίκες Παναθηναϊκός με Μπεσίκτας και η πρόκριση στα πλέι οφ

Παναθηναϊκός με Μπεσίκτας και η πρόκριση στα πλέι οφ

Παναθηναϊκός

Ο Αταμάν και η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Απρόσμενη όσο και ευχάριστη έκπληξη για τη γυναικεία ομάδα τού Παναθηναϊκού στο αεροδρόμιο τής Κωνσταντινούπολης όπου βρίσκεται για τον αυριανό πολύ κρίσιμο αγώνα με την Μπεσίκτας.

Ο Εργκίν Αταμάν, ο κοουτς τής ανδρικής ομάδας συνάντησε την αποστολή, φωτογραφήθηκε μαζί τους και μακάρι να αποδειχθεί γουρλής στον αγώνα που θα κρίνει πολλά για τις πράσινες και τη συνέχεια στο Eurocup women.

Ας εξηγήσουμε γιατί είναι τόσο σημαντικός ο αυριανός αγώνας στις 18:00 με την Μπεσίκτας, σέ μία έδρα που μόνο καυτή δεν θεωρείται. Πρώτα από όλα θα καθορίσει τη θέση του Παναθηναϊκού στην ειδική βαθμολογία των 32 ομάδων, οι οποίες θα πάρουν το εισιτήριο για τα πλέι οφ και τα νοκ άουτ, την οποία θα καταρτίσει η FIBA.

Αν νικήσει περνάει σίγουρα από πρώτος έως τρίτος στην ισοβαθμία Παναθηναϊκού, Μπεσίκτας, Μέχελεν με δύο νίκες, δύο ήττες. Όμως και τρίτος να περάσει θα πάρει την υψηλότερη δυνατή θέση ανάμεσα από τις οκτώ καλύτερες τρίτες των δώδεκα ομίλων.

Αν χάσει, όπως είναι τα πράγματα πρίν την τελευταία αγωνιστική, φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να προκριθεί με τη νίκη του στο Μέχελεν, όμως θα βρεθεί πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, οπότε θα συναντήσει αντίπαλο από τις πρώτες ομάδες, φυσικά με μειονέκτημα έδρας.

Να σημειωθεί ότι πλεονέκτημα έδρας έχουν οι ομάδες οι οποίες θα καταλάβουν τίς 16 πρώτες θέσεις τής ειδικής βαθμολογίας των 32 ομάδων των πλέι οφ.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν για τον Ολυμπιακό, ανεξάρτητα του αποτελέσματος τού αγώνα τής Τετάρτης με την τελευταία τού Ομίλου Ρουζομπέροκ, καθώς τα αποτελέσματα με τις τελευταίες ομάδες δεν λαμβάνονται υπόψιν στην τελική κατάταξη. Είναι οριστικά τρίτος και όπως δείχνουν τα πράγματα θα περάσει ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες τρίτες με την νίκη που είχε κάνει στην Τουρκία.

Καλή τύχη και με το καλό η πρόκριση των δύο Ελληνικών ομάδων γυναικών.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …