Κεντρική Basket League Ολυμπιακός – Προμηθέας 92-75

Ολυμπιακός – Προμηθέας 92-75

Τανούλης, Ολυμπιακός, Προμηθέας

«Ξεμπούκωσε» ο Ουόκαπ, επικράτησε άνετα ο Ολυμπιακός.

Ο αγώνας με τον Προμηθέα ήταν εξ ορισμού δύσκολος, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έπαιζε δίχως τον Μιλουτίνοφ (και φυσικά τους Σίκμα, ΜακΚίσικ), προέρχονταν από κακή ήττα κι ακολουθεί διαβολοβδομάδα στην Ευρωλίγκα. Όμως, με έναν φοβερό και τρομερό Ουόκαπ οι «ερυθρόλευκοι» μετέτρεψαν σε παράσταση για έναν ρόλο και νίκησαν 92-75.

Τα ματς της Stoiximan Basket League έχουν εξ ορισμού άλλη βαρύτητα, όμως κι από αυτά βγαίνουν συμπεράσματα. Ο Ουόκαπ εδώ και καιρό είναι άσφαιρος, αλλά απόψε έβγαλε τα… σπασμένα. Ή αν προτιμάτε, ο Προμηθέας πλήρωσε τα σπασμένα. Τέλειωσε το ματς με 20 πόντους, με 4/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 0 λάθη. Πέτυχε 20 πόντους, χωρίς μία εκτελεσμένη βολή, σε μόλις 22.11’’ συμμετοχής.

Δεν ήταν μόνος. Ο Φαλ σε 28.26’’ είχε 15 πόντους, δίχως να χάσει σουτ (7/7 δίποντα), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ για 6 λάθη (μοναδικό ψεγάδι στην εμφάνισή του). Ο Πίτερς σε 20 λεπτά είχε 14 οικονομικούς πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ για 2 λάθη. Ο Παπανικολάου σε 21.29’’ είχε 11 πόντους, 2 ασίστ για 3 λάθη. Το… καλύτερο ήταν ότι ο Τανούλης έπαιξε 11.34’’ πρόσφερε λύσεις κι 6 πόντους, πήρε 2 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και κυρίως έδωσε χρόνο ξεκούρασης στον Φαλ.

Βάλτε και τους Κάνααν, Μπραζντέικις (αποκλειστικά σε θέση «3»), Λαρεντζάκη, που έδωσαν λύσεις, πέτυχαν κι οι τρεις μαζί 17 πόντους κι έχετε την εικόνα μιας γεμάτης ομάδας. Ο Ολυμπιακός έφτασε στους 92 γιατί κυριάρχησε στα ριμπάουντ (44-20, χαοτική διαφορά), έβγαλε άμυνες και βρήκε εύκολους πόντους, οπότε όλα έγιναν πιο εύκολα.

Στην αντίπερα όχθη ο Κάουαν ήταν ο πλέον αξιόπιστος επιθετικά. Ο Προμηθέας αντιστάθηκε για ένα δεκάλεπτο στην ουσία, ο Χέιλ άργησε να μπει στο παιχνίδι, ο Ρέινολντς με τον Κόνιαρη ξεκίνησαν καλά, αλλά δεν είχαν συνέχεια, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να περάσει ένα ανέλπιστα εύκολο βράδυ.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 51-39, 76-57, 92-75.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Σχεδόν αδύνατη η συμμετοχή Λαρεντζάκη στη Βαρκελώνη

Αμφίβολη η συμμετοχή του Λαρεντζάκη στο Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός αντιμ…