Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin Ολυμπιακός – Περιστέρι 87-74

Ολυμπιακός – Περιστέρι 87-74

thomas walkup olympiakos peristeri jpg

Ο Ολυμπιακός επικράτησε και του Περιστερίου στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ακόμη μία νίκη στη φετινή Basket League, καθώς επικράτησε εντός έδρας και τους Περιστερίου με 87-74. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε όλο το παιχνίδι τον έλεγχο, διατηρούσαν διψήφιες διαφορές και δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Σπανούλη πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να βάλει έξτρα πίεση στους γηπεδούχους.

Η νευρικότητα και η αστοχία κυριάρχησαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με αποτέλεσμα να σημειωθούν μόλις 4 πόντοι σε 3 λεπτά αγώνα (3-1). Ο Ολυμπιακός είχε τα ηνία του σκορ στο ξεκίνημα, αλλά το Περιστέρι ήταν κοντά «χτυπώντας» μέσα στο ζωγραφιστό (9-8). Ο Τόμπσον έκανε ζημιά στην ερυθρόλευκη άμυνα (8 πόντοι), αλλά οι γηπεδούχοι με διάθεση να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο κατάφεραν να πάρουν διαφορά 7 πόντων (17-10). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα ήταν καταιγιστικοί και με αιχμή του δόρατος τον Κάνααν (9 πόντοι) προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (22-10). Η άμυνα των φιλοξενουμένων δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της ομάδας του Πειραιά με αποτέλεσμα να δεχθεί στο πρώτο δεκάλεπτο συνολικά 27 πόντους (27-14).

Το Περιστέρι εκμεταλλευόμενο τα λάθη του Ολυμπιακού πλησίασε στο σκορ, αλλά η αντεπίθεση του δεν είχε συνέχεια. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν γρήγορα τα πατήματα τους και με μικρό σερί ανέκτησαν το χαμένο διψήφιο προβάδισμα τους (34-21). Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν σταθερά τα ηνία του σκορ, αλλά ο Μπαρτζώκας είχε αρκετά παράπονα. Στον Έλληνα τεχνικό δεν άρεσαν τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, που έδιναν δεύτερες ευκαιρίες στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έλεγαν «ευχαριστώ» και έβρισκαν ελεύθερα σουτ (40-30). Το σερί των παικτών του Σπανούλη έφτασε το 8-0 και η διαφορά έπεσε ύστερα από αρκετή ώρα κάτω από τους 10 (40-33). Το ημίχρονο έκλεισε στο +10 για τους ερυθρόλευκους, με το Περιστέρι όμως να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο δεύτερο δεκάλεπτο (43-33).

Ο Ουόκαπ ήταν σεληνιασμένος στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και με 2 τρίποντες «βόμβες» εκτόξευσε τη διαφορά στους 17 πόντους (52-35). Το Περιστέρι, όμως, απέδειξε ότι δεν θα παραδώσει εύκολα τα όπλα. Με δικό του σερί και εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση έριξε γι ακόμη μία φορά τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (55-46). Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν περεταίρω και έκλεισαν το δεκάλεπτο και πάλι με διψήφιο προβάδισμα (63-52).

Στην τέταρτη περίοδο οι ερυθρόλευκοι μπήκαν με σκοπό να καθαρίσουν το ματς. Έτσι με ένα μεγάλο σερί και πρωταγωνιστές τους Λαρεντζάκη και Ουόκαπ έστειλαν και πάλι τη διαφορά στους 17 (71-54) και έδειχναν να τελειώνουν την υπόθεση νίκης. Το Περιστέρι, όμως, είχε διαφορετική άποψη και κατάφερε από τους 19 πόντους να μειώσει και πάλι 5′ πριν το τέλος του ματς. Το Πειστέρι έριξε τη διαφορά και σε μονοψήφια επίπεδα, αλλά έμεναν στο ρολόι μόλις 1,11′. Ο Μπαρτζώκας στα τελευταία λεπτά έβαλε τους βασικούς του και ο Πίτερς ήταν αυτός, που «κλείδωσε» τη νίκη. Τελικά, οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με 87-74.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 43-33, 63-52, 87-74

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…