Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 88-83 (vid)

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 88-83 (vid)

Πίτερς, Ολυμπιακός.

Νίκησε ο Ολυμπιακός με ηγέτη τον… Σάσα Πίτερς!

Σ’ ένα ματς που δεν έλεγε να τελειώσει, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, ακόμα κι αν χρειάστηκε να ιδρώσει περισσότερο απ’ όσο έπρεπε. Το 88-83 έχει τη σφραγίδα του Άλεκ Πίτερς, με τον Αμερικανό να θυμίζει στους «ερυθρόλευκους» τον… βασιλιά Βεζένκοφ. Δεν ήταν μόνος του, καθώς ο Φαλ έκανε άλλη μια συγκλονιστική εμφάνιση, ο Κάνααν πρόσφερε πόντους, ο Παπανικολάου ήρθε στο τέταρτο δεκάλεπτο να δώσει λύσεις στην επίθεση. Κάπως έτσι κάμφθηκε η αντίσταση του Ερυθρού Αστέρα, που αρνιόνταν να παραδοθεί.

Στο ντέρμπι των απουσιών κανείς δεν ήθελε να ανοίξει τον ρυθμό, κανείς δεν προσπάθησε παραπάνω στην άμυνα, υπό τον φόβο των φάουλ. Ο Ολυμπιακός δίχως τους Μιλουτίνοφ, ΜακΚίσικ, Γκος, ο Ερυθρός Αστέρας χωρίς τους Σιμόνοβιτς, Λάζιτς, Χάγκα, Νέιπερ και στο τέλος τού πρώτου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες είχαν συνολικά τρία φάουλ, ενώ είχαν σημειωθεί συνολικά 43 πόντοι.

Ο Νέντοβιτς έπαιζε μόνος του για μια περίοδο. Κακό το ότι έγινε νωρίς διψήφιος, καλό ότι οι υπόλοιποι δεν ζεστάθηκαν. Όταν μπήκε ο Τεόντοσιτς μοιράστηκαν περισσότερο οι επιθέσεις και σκόραραν όλοι πλην Λαζάρεβιτς. Ο Ολυμπιακός είδε τους Παπανικολάου, Σίκμα και Λαρεντζάκη να χρεώνονται με δύο φάουλ, κανείς από τους φιλοξενούμενους δεν είχε περισσότερο από ένα.

Ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε κάποιες διαφορές, φτάνοντας μέχρι και τους 8 πόντους (31-39), αλλά ο Ολυμπιακός με το δίδυμο των ψηλών να έχει από 12 πόντους (Φαλ και Πίτερς), τον Κάνααν και τον Λαρεντζάκη να προσφέρουν λύσεις από την περιφέρεια, όχι μόνο γέμισε το κενό, αλλά έφυγε για τα αποδυτήρια με την ελάχιστη διαφορά υπέρ του (45-44). Όλα ανοιχτά κι ήταν προφανές ότι στο δεύτερο μέρος θα βλέπαμε διαφορετικό μπάσκετ.

Της αμύνης τα παιδιά

Ο Ολυμπιακός είχε παράσταση νίκης στο τρίτο δεκάλεπτο. Πώς αλλιώς; Με όπλο την άμυνα. Το επιμέρους σκορ ήταν 19-9, με την ομάδα τού Μπαρτζώκα να βγάζει ενέργεια, να θυσιάζει φάουλ, σε πλήρη αντίθεση με όσα είχαμε δει στο πρώτο μισό. Είναι εμφανές ότι ήταν… δουλεμένο στην προπόνηση.

Με τον Νέντοβιτς να θέλει να νικήσει τον Φαλ και να πετάει στα σκουπίδια τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων, τον Πίτερς και τον Κάνααν να φορτώνουν το αντίπαλο καλάθι και τον Φαλ να ακολουθεί, ο Ολυμπιακός οικοδόμησε διψήφιες διαφορές, φτάνοντας και τους 15 πόντους, για να λήξει η περίοδος με 64-53.

Ντέρμπι από το πουθενά

Ο Ολυμπιακός κράτησε τη διαφορά, έχοντας επιθετική βοήθεια κι από τον Παπανικολάου. Ήταν ο παίκτης που πήγε στη γραμμή των ελευθέρων βολών, με το σκορ στο +13 και το χρονόμετρο να δείχνει 3.47’’ για τη λήξη. Ο αρχηγός πέτυχε 1/2, πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, έβγαλε στον Κάνααν, που αμαρκάριστος με το ζόρι βρήκε το μπροστά μέρος της στεφάνης.

Εκεί που θα μπορούσε να πετύχει 5ποντο σε μία επίθεση ο Ολυμπιακός είδε τον Νέντοβιτς να κρεμιέται στον αέρα, να μην έχει τι να κάνει την μπάλα και να βρίσκει (σχεδόν τυχαία) τον Γκεντράιτις. Άστοχος ο Κάνααν κι ο Νέντοβιτς από τα 9 μέτρα όχι μόνο πέτυχε τρίποντο, αλλά πήρε και φάουλ από τον Φαλ, μειώνοντας σε 80-72. Άστοχος ο Ουόκαπ, γλίστρησε στην άμυνα ο Παπανικολάου κι άνευ αντιπάλου ο Ντος Σάντος μείωσε στους 5 (80-75).

Ο Πίτερς ευστόχησε σε δύο βολές, ο Τεόντοσιτς μείωσε με τρίποντο (82-78) κι ο Νέντοβιτς χρεώθηκε με «ταυ», επειδή πάτησε την τελική γραμμή. Στα 41’’ ο Πίτερς με 1/1 έκανε το 83-78 κι άρχισε ένα… παράξενο τερτίπι. Τρεις φορές ο Ουόκαπ πήγε στη γραμμή των ελευθέρων βολών και πέτυχε 1/2 (σύνολο 3/6).

Ο Ολυμπιακός έδωσε περιθώριο αντίδρασης στον Ερυθρό Αστέρα και το 86-78 έγινε 86-83 με πέντε σερί πόντους τού Νέντοβιτς. Στα 11’’ ο Παπανικολάου με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 45-44, 64-53, 88-83.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι διαιτητές του F4 της Ευρωλίγκα

Οι οκτώ διαιτητές που θα σφυρίξουν στο F4 της Ευρωλίγκα. Γνωστά έγιναν τα ονόματα των οκτώ…