Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ο Χουάντσο φέρνει τα πάνω κάτω

Ο Χουάντσο φέρνει τα πάνω κάτω

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ιωάννης Παπαπέτρου

Πόσο εύκολο είναι να καλυφθεί το κενό του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ;

Εντάξει, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διατεθειμένος να καλύψει όποιο κενό ήθελε υπάρξει και να φέρει παίκτες από το πάνω ράφι στον Παναθηναϊκό. Η… χθεσινή άφιξη του Κέντρικ Ναν, αποδεικνύει ότι δεν φείδεται χρημάτων. Αρκεί, όμως, αυτό για να καλυφθούν όλα τα κενά, όλες οι… ζημιές, όπως αυτή τού Χουάντσο Ερνανγκόμεθ; Η απάντηση δεν μπορεί να είναι μονολεκτική.

Ο Χούαντσο θα μείνει δύο μήνες εκτός δράσης, λόγω κατάγματος στο μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού. Σήμερα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και θα γίνει ο δεύτερος παίκτης μετά τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος περνά την πόρτα τού χειρουργείου και θα μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός μάχης.

Ο Παναθηναϊκός αίφνης χάνει σε αθλητικότητα, σε μέγεθος (αμφότεροι μπορούσαν να καλύψουν δύο θέσεις), αλλά ταυτόχρονα χάνει τον δεύτερο ή τρίτο σταρ της ομάδας. Μπορεί η τελευταία εμφάνιση του Χούαντσο Ερνανγκόμεθ στη Βαρκελώνη να εξόργισε τον Αταμάν, αυτό όμως δεν μειώνει ούτε την αξία του, ούτε την επίδραση στο παιχνίδι τού Παναθηναϊκού. Αρκεί να σκεφτείτε πόσο σημαντικός ήταν στη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ

Ομοιογένεια και συνωστισμός

Είναι λογικό ότι ο Αταμάν θα ζητήσει την απόκτηση ενός παίκτη, για να καλυφθεί το κενό. Ήδη πρέπει να εντάξει στο πρόγραμμα της ομάδας τον Ναν, θα υποχρεωθεί να φέρει άλλον έναν νέο παίκτη, γεγονός που θα κατεβάσει τον δείκτη ομοιογένειας του Παναθηναϊκού. Άλλωστε, αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη αδυναμία των «πρασίνων», καθώς άλλαξαν όλα στο ΟΑΚΑ.

Κακά τα ψέματα, ο Χούαντσο ακόμα δεν είχε προσαρμοστεί. Φανταστείτε πόσο καιρό θα χρειαστεί ο επόμενος. Αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα, καθώς αν είναι παίκτης από το πάνω ράφι, τι θα συμβεί όταν επιστρέψουν ο Ισπανός κι ο Ιωάννης. Πώς θα χωρέσουν όλοι μαζί, από τη στιγμή που δεν θα μπορούν καν να συμπεριληφθούν στη 12άδα;

Ο Τούρκος προπονητής δεν έχει πολλές επιλογές. Από την άλλη ο τραυματισμός του Χουάντσο φέρνει τα πάνω κάτω, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός άρχισε να διαμορφώνει την εικόνα του, να βρίσκει κάποια λειτουργικά σχήματα. Ακόμα κι η χτυπητή αδυναμία στο «5», όσο ο Μπαλτσερόφσκι δεν μπορεί να ανταποκριθεί κι ο Αντετοκούνμπο μάλλον δεν «ψήνει» τον Αταμάν, κρύβονταν με τα μεγάλα κορμιά στις άλλες θέσεις.

Δύο εξ αυτών θα μείνουν εκτός μάχης για μήνες, οπότε φτου κι απ’ την αρχή. Αυτονόητο είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει το περιθώριο να χάνει μάχες στην Ευρωλίγκα, όπου δεν υπάρχει έλεος. Μην ξεχνάμε ότι η επόμενη είναι διαβολοβδομάδα κι οι «πράσινοι» είναι ήδη με αρνητικό συντελεστή, μετρώντας ήδη δύο εντός έδρας ήττες.

Συνυπολογίστε ότι τα τέσσερα επόμενα ματς είναι από αυτά που ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικήσει, αν θέλει να μην… κυνηγάει. Με Άλμπα εκτός, Ζαλγκίρις, Βίρτους και Βαλένθια εντός, οτιδήποτε άλλο από το 4/4 μοιάζει με… αποτυχία. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος, που ο τραυματισμός τού Χουάντσο, ήρθε στη χειρότερη στιγμή.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Η Άρτεμις Σπανού κυπελλούχος Γαλλίας με την Μπουρζ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε την χρονιά  με την Μπουρζ, η Αρτέμις Σπανού. Μπράβοοο…