Κεντρική Basket League Άρης Μπουργκ – Άρης 72-65

Μπουργκ – Άρης 72-65

Dimitris katsivelis aris jpg

Δεν τα κατάφερε απέναντι στη Μπουργκ ο Άρης.

Την ήττα γνώρισε από τη Μπουργκ ο Άρης, καθώς ηττήθηκε με 72-65. Οι Θεσσαλονικείς στο μεγαλύτερο μέρος του ματς ήταν πίσω στο σκορ και παρότι κατάφερε να κάνει την ανατροπή δεν άντεξε και επιστρέφει στην Ελλάδα με άδεια χέρια.

Ο Άρης ξεκίνησε πολύ άσχημα το ματς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα, ενώ και στην άμυνα δεν είχε λύσεις και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 11-0. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό με τίποτα και η Μπουργκ έκανε ότι ήθελε και στις δύο πλευρές του παρκέ (23-8).

Ο Άρης στη δεύτερη περίοδο προσπαθούσε να πλησιάσει, αλλά η αστοχία του συνεχίστηκε (30-21). Τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, όμως, δεν είχαν καμία σχέση με ότι έγινε στα πρώτα δεκαπέντε. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και με τον Τολιόπουλο να παίρνει μπροστά κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του ματς. Οι Θεσσαλονικείς με επί μέρους σκορ 13-7 έριξαν τη διαφορά στους 3 πόντους και μπήκε δυνατά στη διεκδίκηση της νίκης (37-34).

Με ακόμη ένα τρίποντο του Τολιόπουλου ο Άρης ολοκλήρωσε την ανατροπή και πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο ματς (37-39). Η Μπουργκ έβγαλε αντίδραση και με ένα μικρό σερί 7-0 ανέκτησε το χαμένο προβάδισμα της (47-41). Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τα ηνία του σκορ, αλλά ο Άρης δεν άφησε την κατάσταση να του ξεφύγει από τα χέρια και έμεινε κοντά στο σκορ (53-49).

Ο Άρης συνέχισε να έχει επιθετικό πρόβλημα και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η Μπουργκ δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο και με συνεχόμενα καλάθια προηγήθηκε ξανά με διψήφιο προβάδισμα (65-54) πέντε λεπτά πριν το τέλος. Οι παίκτες του Καστρίτη προσπαθούσαν να πλησιάσουν ξανά, αλλά σε κάθε καλάθι του οι γηπεδούχοι είχαν απάντηση και δεν τους επέτρεπαν να πλησιάσουν. Ο Άρης δεν μπόρεσε να κάνει ακόμη μια ανατροπή και τελικά έφυγε με άδεια χέρια από την έδρα της Μπουργκ (72-65).

Τα δεκάλεπτα: 23-8, 37-34, 53-49, 72-65

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…