Κεντρική Basket League Άρης Μπουντούτσνοστ – Άρης 63-65

Μπουντούτσνοστ – Άρης 63-65

Aris buducnost jpg

Μεγάλος Άρης πήρε σπουδαίο διπλό

Ο Άρης πήρε ένα τεράστιο διπλό, καθώς επικράτησε της Μπουντούτσνοστ με 65-63. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν πίσω στο σκορ σχεδόν σε όλο το ματς, αλλά με εξαιρετική τεταρτη περίοδο κατάφερε να πάρει τη νίκη και να ρίξει στο καναβατσο τους γηπεδούχους.

Ο Άρης δεν ξεκίνησε καλά το ματς και βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ με 8-2. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά στα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου έχασε την επαφή με το σκορ. Η Μπουντούτσνοστ εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των φιλοξενουμενων και γρήγορα η διαφορά ανέβηκε εκ νέου στους 9 πόντους (20-11).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Άρης επιθετικά ήταν ακίνδυνος με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί στους 16 πόντους (29-13). Η Μπουντούτσνοστ είχε τον έλεγχο μέχρι και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενουμενοι “ξύπνησαν” και έκαναν την αντεπίθεση τους.  Με κρεσέντο έξω απο τα 6,75μ. η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να μπει ξανά στο παιχνίδι και η διαφορά από τους 16 έπεσε στους πέντε στο τέλος του πρώτου 20λεπτου (39-34).

Ο Άρης στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κατάφερε να μειώσει στην ελάχιστη τιμή (42-41), αλλά δεν μπόρεσε να περάσει μπροστά στο σκορ. Η Μπουντούτσνοστ εκμεταλλευτηκε το νέο μπλακ-άουτ των φιλοξενουμένων και ανέκτησε το χαμένο διψήφιο προβάδισμα της (51-41). Οι παίκτες του Καστρίτη δεν τα παράτησαν. Απάντησαν με ένα δικό τους σερί και μπήκαν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης (56-51).

Η επιθετική δυστοκία των παικτών του Καστρίτη συνεχίστηκε στο παιχνίδι. Σε τέσσερα λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο σημείωσαν μόλις 2 πόντους, αλλά αντίστοιχα και οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτουν και να κλειδώσουν το σκορ. Ο Άρης αποδείχθηκε ιδιαίτερα σκληρό καρύδι και με ακόμη ένα καλάθι του Σανόγκο μείωσε εκ νέου στους τέσσερις (60-56). Οι Θεσσαλονικείς έκαναν τελικά τη μεγάλη ανατροπή.

Ο Κατσίβελης, που μέχρι και 6 λεπτά πριν το τέλος ήταν απόντος, πέτυχε έξι σερί πόντους και ο Άρης πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά (60-63) 2,46′ πριν το φινάλε. Η Μπουντούτσνοστ μείωσε με δυο βολές, ενώ ο Γκαλινατ 59″ πριν το τέλος πέτυχε 1/2 βολές και έκανε το 64-62 για τον Άρη. Ο ΜακΚίνλεϊ έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους, καθώς πέτυχε 1 στις 2 βολές και μείωσε σε 64-63 46″ πριν το φινάλε. Η Μπουντούτσνοστ δεν κατάφερε να ευστοχησει στην τελευταία της προσπάθεια και ο Άρης πήρε ένα σπουδαίο διπλό (63-65).

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 39-34, 56-51, 63-65

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…