Κεντρική Γυναίκες Μεγάλη νίκη ο Παναθηναϊκός στην Τουρκία με σημαντικά κέρδη

Μεγάλη νίκη ο Παναθηναϊκός στην Τουρκία με σημαντικά κέρδη

Παναθηναϊκός γυναίκες

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό!

Μεγάλη νίκη με σπουδαία εμφάνιση επί τής Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη για τον Παναθηναϊκό που τού έδωσε την πρόκριση στα πλέι οφ νο1 τού Eurocup women, και σέ αγώνες νοκ άουτ θα ψάξει το καλύτερο. Άτυχος στο τέλος αφού στις λεπτομέρειες έχασε τις δύο πρώτες θέσεις στην ισοβαθμία των τριών η οποία προέκυψε, όμως έστω στους καλύτερους τρίτους δεν αλλάζουν πολλά καθώς ούτως ή άλλως κέρδισε θέσεις στην ειδική βαθμολογία τής FIBA.

Την Πέμπτη το βράδυ όταν τελειώσει και ο τελευταίος αγώνας των ομίλων θα μάθουμε την τελική του θέση στη βαθμολογία των 32 η οποία θα καθορίσει όλους τούς αντιπάλους του στίς επόμενες φάσεις. Παρότι τρίτος επειδή έχει δύο νίκες μπορεί στην τελική κατάταξη να βρεθεί πάνω και από ομάδες που πέρασαν δεύτερες.

Τα πάντα τονίζω είναι θέμα τού τελικού ranking και δεν παίζει ρόλο η θέση στον όμιλο. Θυμόμαστε πέρυσι που ο Παναθηναϊκός είχε προκριθεί πρώτος στον όμιλο ισόβαθμος με την Λιούμπλιν. Παρόλα αυτά οι Πολωνές είχαν βρεθεί ψηλότερα στην τελική βαθμολογία των 32 λόγω καλύτερου ranking, όπου είχαν βρει πιο βατό αντίπαλο σέ σχέση με τις πράσινες.

Τι σημαίνει αυτό; Οι δύο νίκες μάλιστα εκτός έδρας έχουν μεγάλη σημασία. Σίγουρα δεν θα βρει καμία από τίς επτά πρώτες ομάδες όπου συνήθως βρίσκονται οι αήττητες ομάδες των ομίλων και ακολουθούν αυτές με μία ήττα. Το μόνο που θα παιχτεί μέχρι την τελευταία στιγμή, είναι αν ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί με μειονέκτημα έδρας.

Πολλά μπράβο στίς παικτριες, στην κόουτς Ελένη Καπογιάννη που διαβασμένη πήρε από όλες κομμάτια σημαντικά στο παιχνίδι. Κορυφαία η εξαιρετική, πάλι, Πηνελόπη Παυλοπούλου και με την Άννα Νίκη Σταμολαμπρου να βάζει το κρίσιμο τρίποντο, όπως στο ελληνικό ντέρμπι, το οποίο έδωσε τη μεγαλύτερη διαφορά, πέντε πόντους, στο κρίσιμο φινάλε υπέρ των πράσινων.

Υπομονή έως την Πέμπτη το βράδυ όπου θα μάθουμε όλους τους αντιπάλους τού Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος.
Δεν υπάρχει κλήρωση έως τον τελικό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

BCL: Προπονητής της χρονιάς ο Βασίλης Σπανούλης

Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς  στο πρωτάθλημα του BCL, αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης.…