Κεντρική Basket League Μαρούσι – Περιστέρι 74-103

Μαρούσι – Περιστέρι 74-103

Ράνγκλαντ, Περιστέρι, Μαρούσι, Χιλ

Επίδειξη δύναμης έκανε το Περιστέρι. Σ’ ένα δεκάλεπτο κρίθηκαν όλα.

Λένε πως η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί. Για το Μαρούσι όλα ξεκίνησαν στραβά, καθώς ο Πένο τραυματίστηκε στον ώμο 20’’ μετά το τζάμπολ και βγήκε εκτός μάχης (μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο). Η ομάδα των βορείων προαστίων άντεξε για ένα ημίχρονο, αλλά το Περιστέρι ήταν καταιγιστικό στο τρίτο δεκάλεπτο και «κλείδωσε» τη νίκη, μετατρέποντας την τελευταία περίοδο σε τυπική διαδικασία (74-103).

Το ματς ήταν ντέρμπι για 20 λεπτά. Οι δύο ομάδες προσέγγισαν από την επίθεση τη νίκη, αλλά είναι πρόδηλο ότι το Μαρούσι δεν μπορούσε να ακολουθήσει, από τη στιγμή που δέχθηκε 30+ πόντους, σε δύο συνεχόμενα δεκάλεπτα. Το Περιστέρι έχει περισσότερο ταλέντο κι αυτό φάνηκε στο παρκέ. Ήταν, άλλωστε, δεδομένο ότι αν οι «κιτρινόμαυροι» δεν περιόριζαν την επιθετική δράση των φιλοξενούμενων, δεν είχαν τύχη.

Ο Χαντς είχε εντυπωσιακά ποσοστά, ο Ράνγκλαντ κι ο Ουίλιαμς τον ακολούθησαν στο σκοράρισμα, ο Ντάγκουμπιτς, ο Χουγκάζ, ο Τόμπσον, ο Μήτρου-Λονγκ, ο Ρένφρο πρόσφεραν πόντους στην επίθεση, το Περιστέρι έφτασε στους 97 πόντους 5.30 λεπτά πριν το φινάλε τού αγώνα. Ο Βασίλης Σπανούλης, πάντως, είχε (δικαιολογημένα) παράπονα για την αμυντική προσήλωση των παικτών του στο πρώτο μισό, καθώς το Περιστέρι δέχθηκε 52 πόντους.

Το Μαρούσι είχε τις δικές του καλές στιγμές, με το δίδυμο ΡαντούλιτσαΧιλ να κυριαρχεί στην επίθεση, τον Στασινό και τον Γιαννόπουλο να προσφέρουν πόντους, τον Νικολαΐδη να μοιράζει πάσες, αλλά και να είναι επιρρεπής στο λάθος.

Στην τρίτη περίοδο το Περιστέρι κυριάρχησε απόλυτα, πετυχαίνοντας επιμέρους σκορ 32-14 κι άφησε πίσω το Μαρούσι, που δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Το προπονητικό δίδυμο πρέπει να απασχολήσει το γεγονός ότι από ένα σημείο και πέρα οι παίκτες παράτησαν το παιχνίδι. Προδήλως η ομάδα των βορείων προαστίων έχει στοχεύσει σε συγκεκριμένα ματς, αλλά πολλές φορές μετρά κι η εικόνα.

Παίκτης τού αγώνα ήταν ο Ράνγκλαντ, ο οποίος έκανε νταμπλ νταμπλ (13 πόντοι, 12 ασίστ), ενώ κι ο Τόμπσον άγγιξε τη… διπλή επίδοση (8 πόντοι, 9 ριμπάουντ). Ο Σπανούλης είχε την άνεση να κάνει διαχείριση, αγωνίστηκαν όλοι, δίχως κανείς να κάνει… υπερωρίες, σ’ ένα ματς από αυτά που το Περιστέρι (έτσι κι αλλιώς) είχε κυκλώσει και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 52-55, 66-87, 74-103.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …