Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μακσβίτις: «Ο Αταμάν έχει ένα ρόστερ με πολλές επιλογές»

Μακσβίτις: «Ο Αταμάν έχει ένα ρόστερ με πολλές επιλογές»

Κάζις Μακσβίτις

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Κάζις Μακσβίτις.

Η Ζαλγκίρις θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό (15/11, 21:15) για την 8η αγωνιστική της Euroleague. Ο τεχνικός των Λιθουανών, Κάζις Μακσβίτις  σε δηλώσεις του ενόψει της αυριανής αναμέτρησης , αναφέρθηκε στις επιθετικές αρετές του «τριφυλλιού», αλλά και στην ποιότητα του Κέντρικ Ναν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κάζις Μακσβίτις:

«Είναι ενδιαφέρον πως την περασμένη εβδομάδα παίζαμε με την Εφές και τώρα ο πρώην προπονητής τους είναι στον Παναθηναϊκό. Έχουν παρόμοιο στυλ. Έχει ένα ρόστερ με πολλές επιλογές, πολλή δημιουργία και πολλές καταστάσεις πικ εν ρολ. Έχουν κάποιες απώλειες στις θέσεις 3-4, αλλά διαθέτουν επιλογές με παίκτες όπως ο Μήτογλου, που είναι από τους πρωταγωνιστές τους. Ο Γκριγκόνις είναι σε καλή κατάσταση, παίζει πολλά λεπτά και αγωνίζεται στο ‘3’. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι επικίνδυνοι παίκτες, όπως ο Σλούκας, ο Γκραντ, ο Βιλντόσα, ενώ έχουν και καλούς ψηλούς. Είναι μια καλή ομάδα, με επιθετική φιλοσοφία. Με κάποιον τρόπο, αν και περιμέναμε ο Παναθηναϊκός να είναι από τις καλύτερες επιθέσεις, έχει μέχρι τώρα από τις καλύτερες επιδόσεις στην άμυνα. Ίσως όμως το δείγμα να μην είναι αρκετό για ασφαλή συμπεράσματα».

Όσον αφορά την μεταγραφή του Ναν: «Έπαιξε λίγο μόνο στα δύο πρώτα παιχνίδια και είναι προφανές ότι μπορεί να σκοράρει πολύ. Θα πρέπει να προσαρμοστεί στους κανόνες της Ευρωλίγκας και να δουλέψει στην επιλογή των σουτ του, αλλά έχει τεράστιες δυνατότητες».

Για το αν υπήρχε πιθανότητα επιστροφής του Γκριγκόνις στην Ζαλγκίρις μετά την αποχώρηση του Μπραζντέικις: «Όταν έφυγε ο Ίγκνας, ίσως να μην είχαμε πλέον χρόνο. Αν είχε γίνει νωρίτερα και ο Μάριους δεν είχε μεγάλο ρόλο, ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά».

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Τόμας Ντίμσα είπε: «Ελπίζουμε να παίξει. Θα προσπαθήσει να προπονηθεί για να αγωνιστεί. Ο Μπουτκεβίτσιους έχει ένα μικροπρόβλημα αλλά θα παίξει κανονικά. Το βασικό ερωτηματικό είναι ο Ντίμσα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Με Μιγιάτοβιτς η Εφές έως το 2026

Ανανέωσε τη συνεργασία του με την Εφές ο Μιγιάτοβιτς. Με τον Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς στην άκρ…