Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 79-77 (vid)

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 79-77 (vid)

canaan calathes fener olympiacos jpg

Πάλεψε ο Ολυμπιακός κι έχασε για ένα… άγγιγμα της μπάλας.

Αν δεν είχε πετάξει ένα δεκάλεπτο στα… σκουπίδια, αν ήταν πιο προσεκτικός στα ριμπάουντ, αν δεν έμενε ελεύθερος ο Παπαγιάννης… Πολλά «αν», αλλά το μεγαλύτερο είναι πως αν η μπάλα έκανε το χατίρι στον Γκος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, ο Ολυμπιακός θα πετύχαινε μια σπουδαία ανατροπή. Κρατά την καλή εμφάνιση στα τρία δεκάλεπτα, την επιστροφή από την… κόλαση, στην οποία μόνος του μπήκε, αλλά φεύγει με άδεια χέρια από την Κωνσταντινούπολη, έχοντας ηττηθεί με 79-77 από τη Φενέρμπαχτσε.

Έχει κάνει πολλά άσχημα ξεκινήματα ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα, αλλά τόσο νωθρός στην άμυνα, να δεχθεί 14 πόντους σε ένα δεκάλεπτο από έναν παίκτη (Πιέρ), ο οποίος σούταρε δίχως να τον ενοχλεί κανείς, σπάνια έχει εμφανιστεί. Είτε επειδή ήταν επηρεασμένοι οι παίκτες του από την ήττα από τον Παναθηναϊκό (άλλη διοργάνωση, ίδιοι άνθρωποι, με συναίσθημα και… φορτίο που κουβαλάνε), είτε επειδή το πρόβλημα του Μιλουτίνοφ (τενοντίτιδα) τους προβλημάτισε, οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο κατώτεροι των προσδοκιών τους.

Η Φενέρμπαχτσε το εκμεταλλεύτηκε, οικοδόμησε διαφορά και μπήκε από νωρίς σε θέση οδηγού. Ο Κάνααν ήταν ο πρώτος, που έδειξε να μην συμβιβάζεται με την ήττα, ο Μπραζντέικις έκανε αισθητή την παρουσία του, ο Γκος ήταν καλύτερος από τον Ουόκαπ, που ξεκίνησε άσχημα κι ο Ολυμπιακός το πάλεψε στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Άλλος Ολυμπιακός στο δεύτερο μισό

Ξεκίνησε να παίζει στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά στο τρίτο ο Ολυμπιακός πάτησε για τα καλά το πόδι του στο παρκέ. Με τον Κάνααν και τον Πίτερς να είναι θετικότατοι στην επίθεση, με τη γνωστή σκληρή άμυνα, τους ψηλούς να μπαίνουν στην εξίσωση, η ομάδα τού Μπαρτζώκα άλλαξε πρόσωπο. Με σπουδαία εμφάνιση στην τρίτη περίοδο, πέτυχε νταμπλ σκορ (12-24) κι έφτασε σε απόσταση αναπνοής. Την ίδια στιγμή η Φενέρμπαχτσε έμοιαζε να μην έχει λύσεις, ειδικά από τη στιγμή που βγήκε off ο Πιέρ, λόγω τραυματισμού.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο όλα κινήθηκαν σε μια λεπτή ισορροπία. Το μπάσκετ είναι όμορφο γιατί είναι απρόβλεπτο. Όταν ο Μότλεϊ χρεώθηκε με τέσσερα φάουλ, ο Ιτούδης ρίσκαρε και τον άφησε στο παιχνίδι. Δεν δικαιώθηκε, ο Αμερικανός αποβλήθηκε κι ο Ολυμπιακός φάνηκε να ξενοιάζει από έναν παίκτη, ο οποίος ήταν πολύ δραστήριος στο «κουτί» και στα ριμπάουντ.

Παπαγιάννης ο παίκτης τού αγώνα

Μέχρι εκείνο το σημείο ο Παπαγιάννης είχε πετύχει 7 πόντους, με ένα τρίποντο σε καίριο σημείο, όταν ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να προσπεράσει. Με το σκορ στο 71-71 ο Παπαγιάννης έγινε ο άνθρωπος του αγώνα. Με 8 δικούς του πόντους, 2/2 τρίποντα κι ένα δίποντο, η Φενέρμπαχτσε έφτασε στους 79, που ήταν αρκετοί για να πάρει τη νίκη.

Μεσολάβησαν ένα ανόητο επιθετικό φάουλ του Πίτερς, μια λάθος πάσα τού Γκος προς τον Μιλουτίνοφ, την οποία κατάλαβε κι έκλεψε ο Παπαγιάννης, ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ και μια δύσκολη φάση, 17’’ πριν τη λήξη, με τους διαιτητές να αλλάζουν την αρχική τους απόφαση και να δίνουν κατοχή στους φιλοξενούμενους.

Ο Μπαρτζώκας σχεδίασε την τελευταία επίθεση, ο Γκος πέρασε τον Μάνταρ (κάνει καθαρό φάουλ, που δεν δίνεται), έκανε το λέι απ, αλλά η μπάλα χτύπησε τρεις φορές στη στεφάνη, ξεγελώντας και τον Μιλουτίνοφ, που πήδηξε σε λάθος χρόνο και δεν κατόρθωσε να την καρφώσει και να στείλει το ματς στην παράταση.

Αντί επιλόγου: Είναι ο δεύτερος συνεχόμενος αγώνας, που ο Ουόκαπ είναι κακός. Προφανώς βγαίνει η κούραση, οπότε είναι άλλο ένα πρόβλημα, το οποίο καλείται να διαχειριστεί ο κόουτς Μπαρτζώκας.

Τα δεκάλεπτα: 29-14, 46-33, 58-57, 79-77.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Σχεδόν αδύνατη η συμμετοχή Λαρεντζάκη στη Βαρκελώνη

Αμφίβολη η συμμετοχή του Λαρεντζάκη στο Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός αντιμ…