Κεντρική Γυναίκες Eurocup women: Τριπλή ελληνική μάχη

Eurocup women: Τριπλή ελληνική μάχη

Ελεάννα Χριστινάκη Ολυμπιακός

Οι τρεις εκπρόσωποι στο Eurocup women αγωνίζονται σήμερα.

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται πρώτος στη σημερινή… μάχη του Eurocup women καθώς υποδέχεται στις 18:30 στο ΣΕΦ, την Τουρκική Καϊσερί. Ο Ολυμπιακός που μετρά δύο νίκες και μία ήττα στη διοργάνωση θέλει το θετικό αποτέλεσμα που θα τον βοηθήσει να ενισχύσει τις πιθανότητες παρουσίας του στην επόμενη φάση.

Ο Θάνος Νίκλας είπε για το ματς με την Καϊσερί:
«Πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Σίγουρα, διαφορετική συνθήκη από το προηγούμενο ματς, γιατί η Καϊσερί έχει αλλάξει το ρόστερ της, έχει προσθέσει μια Αμερικανίδα, οπότε έχει δυναμώσει αρκετά περισσότερο. Από ‘κει και πέρα, εμείς θέλουμε να έχουμε μια καλή εμφάνιση. Στο πρώτο παιχνίδι που παίξαμε εντός έδρας, δυστυχώς δεν ήμασταν καλοί κόντρα στη Ρίγα και θέλουμε να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη στην έδρα μας, κάτι που θα μας φέρει κοντά στην πρόκριση.

Έχουμε προετοιμαστεί, η ομάδα έχει προβλήματα, παρόλα αυτά θα παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι, για να κερδίσουμε. Όσον αφορά στο «Τζάμπολ Αγάπης», είμαστε πολύ χαρούμενοι, είναι άξιο αναφοράς αυτό το έργο, πρέπει να το μάθει ο κόσμος. Εμείς, ως Ολυμπιακός, είμαστε δίπλα και στηρίζουμε το «Τζάμπολ Αγάπης», είμαστε χαρούμενοι που θα βρίσκονται αυτά τα παιδιά μαζί μας, σήμερα.

Θα μοιραστούμε αυτόν τον αγώνα και θα τους δώσουμε τη χαρά να δουν ένα μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι, θα τους δώσουμε τη χαρά ότι συμμετέχουν, ότι ανήκουν και δραστηριοποιούνται και εκείνα σε έναν μεγάλο οργανισμό. Η παρουσία του κόσμου στο ΣΕΦ είναι πολύ σημαντική».

Ο Παναθηναϊκός δύο ώρες αργότερα (20:30), υποδέχεται τη Μέχελεν στο κλειστό του Χολαργού που χρησιμοποιεί ως έδρας για την Ευρώπη. Στο πρώτο ματς η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη είχε νικήσει εκτός έδρας (87-91) στην παράταση, της Βελγικής ομάδας. Τη νίκη θα κυνηγήσει και σήμερα για να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης.

Η Τζασμίν Τζόουνς σε δηλώσεις της είπε για το ματς με τη Μέχελεν: «H Μέχελεν είναι μια σπουδαία ομάδα, διαθέτει ένα επιθετικό οπλοστάσιο και μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο. Το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι ήταν δύσκολο και το αποψινό θα είναι ακόμα πιο απαιτητικό.
Πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι αν θέλουμε να κερδίσουμε. Χρειαζόμαστε τη στήριξη των φιλάθλων μας. Θέλουμε να γεμίσουν το γήπεδο και να μας δώσουν ενέργεια».

Η τρίτη εκπρόσωπος στη διοργάνωση, η Ελευθερία Μοσχάτου υποδέχεται στο κλειστό του Μοσχάτου στις 19:30, την πολύ δυνατή γαλλική Φλαμ Καρόλο. Η Ελευθερία έχει πετύχει μία νίκη και μετρά έως τώρα 2 ήττες και το έργο της στον αποψινό αγώνα θεωρείται πολύ δύσκολο.

Τους αγώνες μπορείτε να τους παρακολουθήσετε διαδικτυακά από το κανάλι της Fiba:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Sold out και το Game 4

Δεν θα πέφτει καρφίτσα στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπα…