Κεντρική Γυναίκες Εθνική γυναικών: Ελλάδα – Τσεχία 75-66

Εθνική γυναικών: Ελλάδα – Τσεχία 75-66

Εθνική Ελέννα Χριστινάκη

Νίκη για την Εθνική στο αντίο της Σταμάτη.

Η Εθνική γυναικών επικράτησε της Τσεχίας με 75-66 στον 2ο αγώνα για τα προκριματικά του Eurobasket 2025, στο κατάμεστο γήπεδο της Χαλκίδας. Σε ένα ματς το οποίο ήταν συγκινησιακά φορτισμένο, από τη στιγμή που η Εβίνα Σταμάτη λίγες ώρες πριν είχε ανακοινώσει πως θα ήταν το τελευταίο της καριέρας της με τα «γαλανόλευκα», η Εθνική έκανε το χρέος και παρουσίασε ωραίο θέαμα.

Η Ελεάννα Χριστινάκη ήταν η κορυφαία για την Ελλάδα με 20 πόντους (4τρ.), εξαιρετική η Σταμολάμπρου με 15 (3τρ.), αλλά και η αρχηγός Άρτεμις Σπανού (13 πόντους), η οποία προς στιγμήν ανησύχησε το τιμ όταν μετά από μία φάση όπου φάνηκε να πατά στο πόδι αντιπάλου χρειάστηκε να αποσυρθεί στα αποδυτήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα ή όχι. Η επιστροφή στον πάγκο και εν συνεχεία στον αγώνα καθησύχασε τους πάντες.

Η Εθνική από την αρχή έχτισε διαφορά, μικρή αρχικά όπου από το 5-7 (3’30’’) το ματς έγινε 11-7 (4’20’’) με τις Σπανού, Χριστινάκη, Λούκα να εναλλάσσονται στην επίθεση. Η Τσεχία πήρε τάιμ άουτ, επέστρεψε για το 11-11 (6’30’’), αλλά Σπανού και Χριστινάκη συνέχισαν, με την Άννα Νίκη Σταμολάπρου να παίρνει σειρά και να κάνει το +7 (18-11, 9’20’’).

Στην επανάληψη η χαμένη μάχη για τα ριμπάουντ και κάποια σουτ τριών πόντων κρατούσαν την Τσεχία μέσα στο παιχνίδι. Η Ελεάννα Χριστινάκη όμως αλλά και τα σουτ τριών πόντων της Εβίνας Σταμάτη (9π.) διατηρούσαν το προβάδισμα για την Ελλάδα.

Η 10η ασίστ της Παυλοπούλου έβγαλε τρίποντο για τη Σταμολάμπρου και το σκορ έγινε 71-61 (38’). Ένα λεπτά πριν το τέλος ο Πέτρος Πρέκας έκανε αλλαγή τη Σταμάτη, η οποία γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο αλλά και από τις δύο ομάδες. Έδωσε τη θέση της στη Λυδία Χατήρα η οποία έκανε την πρώτη της συμμετοχή με την Εθνική γυναικών.

Στο ματς απέναντι στην Τσεχία έκαναν ντεμπούτο με τη φανέλα της Εθνικής η δεκαεξάχρονη Βασιλική Χωλοπούλου και η Μαριλένα Γεροστεργίου.
Τα δεκάλεπτα: 18-11, 37-34, 61-52, 75-66

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…